in ,

De 2 mannen gaan op het dier staan om een “geestige” foto te maken. Maar op Facebook krijgen ze de wind van voren.

Op de sociale media zorgde deze foto voor nogal wat opschudding onder dierenliefhebbers: we zien twee mannen met blikken bier in de hand op een schildpad staan. De foto werd genomen op het Australische eiland. Ze doen alsof ze op de schildpad staan te surfen. Ze poseren vrolijk voor de camera en publiceren de foto schaamteloos op Facebook. De schokgolf aan woedende reacties die dat met zich zou brengen, hadden ze echter niet verwacht.

“Woorden schieten tekort om deze idioten te beschrijven. Men zou eens op hun rug moeten gaan staan, totdat ze het uitschreeuwen van de pijn!”, schrijft een gebruiker onder de 11.000 maal gedeelde foto. “Hopelijk worden deze twee gevonden en gestraft”, schrijft iemand anders. Facebookgebruikers startten een campagne op waarin ze ervoor pleiten dat de twee daders gestraft zouden worden met een boete van 20.000 Australische dollars, omgerekend zo’n 13.000 euro – dat is de hoogste geldboete die de Australische overheid voorziet voor dierenmishandeling.

Lees ook  Sadisten van gehandicapte Valentin (18) beseffen nog altijd niet wat ze gedaan hebben…

Opgeschrikt door de reacties meldde zich toch een van de twee mannen aan, die verklaarde: “De schildpad was al dood. We reden voorbij met de jeep en dachten dat het dier vastzat in het zand”, aldus de 26-jarige Ricky Rogers. “Toen we dichterbij kwamen, zagen we dat ze overleden was. We dachten, laten we snel een foto maken op de rug van de schildpad en dan verder rijden. Uiteraard betreur ik deze domme fout. Iedereen die me kent, weet dat ik van dieren hou en ze nooit iets kwaad zou doen.”

Lees ook  Moeder (28) heeft dubbele borstamputatie en chemo - dan blijkt dat ze nooit borstkanker heeft gehad

Gelukkig werd deze foto dus genomen zonder dat een levend dier moest lijden. Maar dood of levend, het getuigt alleszins niet van veel respect. Hopelijk leren deze jongens uit hun fouten en leren ook anderen uit dit verhaal.

Toch enigszins een geruststelling dat er geen levende dieren gewond werden. Eigenlijk getuigt dit hoe dan ook van weinig respect – dood of levend. We kunnen alleen maar hopen dat deze jongens hun lesje nu wel geleerd hebben.

Wil je je tenen deze winter warm houden? Probeer deze gehaakte draak laarsjes dan eens!

De dokter nam haar niet serieus, Als een andere dokter ziet wat er uit haar nek groeit, is hij geschokt.