in

De 22-jarige laat een tattoo op haar been zetten. Maar als je het omdraait, onthult het een geheim dat ze nu met het hele internet deelt.

Bekah Miles liet zich net als zovele jonge vrouwen een tattoo zetten. Maar als men het omdraait, krijgt het een heel andere betekenis, die spreekwoordelijk onder de huid kruipt. In deze Facebookpost legt Bekah haar hele innerlijke zelf bloot:

Liefste mama en papa, wees alsjeblieft niet boos voor deze beslissing, die men niet meer kan terugdraaien. Ik wil dat jullie eerst naar me luisteren.

Vandaag geef ik iets prijs, wat slechts een van jullie weet. Ik ben bereid om over mijn mentale ziekte te praten. Vorig werd vastgesteld dat ik aan een depressie lijd. Eerlijk gezegd geloof ik dat ik al veel langer depressief ben, maar op dat ogenblik werd het zo erg dat ik nog nauwelijks kon functioneren.

Dus heb ik deze tattoo laten zetten. Ik denk dat mijn been de beste plaats voor de betekenis erachter is. Iedereen die het ziet, leest “I’m Fine” (Ik ben goed) maar als ik het van boven op mijn been naar beneden kijk, staat er “Save Me” (Red me). Voor mij betekent het dat mensen denken dat met mij alles goed is, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Het herinnert me eraan dat mensen die er vanbuiten gelukkig uitzien, wellicht zelf met zichzelf in de knoop liggen.

Voor mij zijn depressies de dagen dat ik zonder reden droevig ben.

Depressies zijn die dagen dat ik ’s ochtends niet in staat ben om op te staan.

Depressies zijn te weinig of teveel slapen.

Depressies zijn de huistaken die ik niet afmaakte, gewoon omdat ik dacht het niet te kunnen.

Depressies zijn te weinig of teveel eten.

Depressies zijn die nachten dat ik wakker lig en me zorgen maak, hoewel alles goed gaat.

Depressies zijn die 50 kilo die op mijn schouders rusten.

Depressies betekenen dat ik voortdurend afgeleid ben (sociale media, videospellen, films kijken en werken), want ik kan me niet langer dan drie minuten concentreren.

Depressies zijn de vriendschappen die spaak gelopen zijn wegens mijn beperking.

Depressies zijn de pijnlijke gedachten en handelingen, die ik jegens mezelf koester.

Depressies zijn de tranen die ik heb, omdat ik me zo waardeloos voel, hoewel ik gelukkig zou moeten zijn.

Het is heel moeilijk voor me om hierover te praten, want het is vreselijk hard voor me om me zo verloren te voelen … maar men moet erover spreken. Mentale ziektes zijn ernstig, maar worden in onze samenleving doodgezwegen. We verzorgen onze lichamelijke gezondheid, maar bekommeren ons nauwelijks om onze geestelijke gezondheid. En dat zou niet mogen. Mentale aandoeningen zijn geen keuzes die men maakt, maar iets waarmee iedereen op zeker ogenblik in het leven wel te maken krijgt. Als het zo een belangrijk iets is, waarom praten we er dan niet gewoon over?

Daarom heb ik deze tattoo laten zetten: het is een goede ijsbreker voor een gesprek. Het dwingt me ertoe over mijn eigen problemen te praten en waarom dit thema zo belangrijk is. Ik was verrast hoeveel mensen er met depressies, angstproblemen of andere ziektes kampen. Ik ben misschien slechts een persoon, maar een persoon kan een andere redden … en dat is alles wat ik wil.

Wellicht dat ik me daarom zoveel voor psychologie interesseer. Ik wil mensen helpen die zich zo als mij hebben gevoeld en nog altijd voel – want het is de hel. En dat wens ik niemand toe.

Ik denk dat de droevigste mensen altijd hun best doen om andere mensen gelukkig te maken. Want ze weten hoe het is om zich helemaal waardeloos te voelen en ze willen niet dat iemand anders zich ook zo voelt.

– Robin Williams

Bovendien DANK ik iedereen die me in deze strijd heeft bijgestaan. Zonder jullie was ik hier vandaag niet meer.

Aanvankelijk wilde Bekah met haar post alleen maar vrienden en familie bereiken. Maar ondertussen hebben meer dan 350.000 mensen gedeeld wat ze uit haar ziel geschreven had. Want voor velen spreekt ze uit waarvoor ze zelf geen woorden vinden.

Lees ook  NOS-presentator Rob Trip heeft prostaatkanker

Ze liet haar baby alleen bij haar vader. 1 uur later krijgt ze het ergste telefoontje ooit. Dit verhaal is echt verschrikkelijk!

Een babyezeltje dat door zijn mama verstoten werd, zal zijn eerste Kerstmis in het huis van een gezin doorbrengen.