in ,

De 25-jarige bemerkt een rare beweging in haar buik. De artsen zien wat haar baby naar buiten duwt en raken aan de grenzen van hun kunnen.

In april 2015 brengt een ziekenwagen de jonge, zwangere Elena Sedova uit de Oekraïense stad Dnipro in een ziekenhuis. Elena wil graag laten onderzoeken wat er met de ongewone bewegingen aan de hand is die zij in haar lichaam bespeurt. De arts, die een gewone geboorte verwacht, vermoedt nog niet dat ze met het allerbijzonderste geval uit haar hele carrière te maken gaat krijgen. Als ze Elena onderzoekt maken de resultaten haar sprakeloos: de vrouw is in de 25e week van haar zwangerschap maar er duwt iets letterlijk haar baby uit het moederlijf …

Het mysterie wordt snel verklaard: de 25-jarige Elena verwacht een drieling. Twee baby’s bevinden zich in het bovenste deel van de baarmoeder en schuiven hun zus gevoeglijk naar beneden. Dagenlang heeft de moeder dit kunnen voelen. Maar ze hoopt dat de geboorte er nog niet aankomt.

De kleine Likeriya wordt echter al in de 7e maand geboren. De baby is erg zwak en weegt slechts 950 gram. Onmiddellijk wordt ze in een couveuse gelegd en zijn de artsen er klaar voor ook de beide andere meisjes ter wereld te brengen.

Lees ook  Zeven jaar cel voor kus op de wang van voorbijgangster

Ze staan echter voor een moeilijke beslissing: gewoonlijk wordt de tweede baby een uur na de eerste op de wereld gehaald. Maar in dit geval twijfelen ze. De beide andere meisjes zijn namelijk nog kleiner dan hun zuster en de kans dat ze het niet zullen overleven is te groot. Dus besluiten de artsen nog af te wachten.

Gedurende deze tijd kan Elena kaar kleine dochter Likeriya niet eenmaal zien omdat ze de hele tijd in bed moet blijven. Ze is er erg bang voor zich meer dan nodig te bewegen en maakt zich erg bezorgd over de gezondheid van haar beide nog ongeboren dochters. Er gaat een dag voorbij. Een week. Twee weken. Drie … De dokters beginnen hun collegae over de hele wereld om raad te vragen aangezien het het eerste geval van deze soort in hun land betreft.

Lees ook  Fabiola daagt Vonneke Bonneke uit voor gevecht, Vonneke valt haar aan

38 dagen later, als de kleine Likeriya reeds meer dan 1,5 kg weegt, voelt mama Elena zich zeer zwak en nerveus. Na een laatste onderzoeking besluiten de artsen de meisjes nu te halen. Gelukkig komen ook zij gezond ter wereld. Zo volgen Stefania en Zlata eindelijk hun drielingzus en kan hun moeder eindelijk alle 3 de baby’s in haar armen sluiten.

Vandaag is de beroemde drieling al anderhalf jaar oud, gezond en actief. En Likeriya, die bij haar geboorte twee keer zo klein als haar zusjes was, is nu precies zo nieuwsgierig en klaar om de wereld te ontdekken.

Volledig zonder angst benaderd de kleine jongen de uitgehongerde hond. Wanneer hij zien wat hier daadwerkelijk gebeurd, is hij diep geroerd.

Als deze vrouw voor haar verjaardag zich aan het gezicht laat opereren, weet ze nog niet wat een oude man met haar zal doen.