in ,

De 75-jarige beult zich elke dag tot het uiterste af. Als zijn buurman dit ziet, weet hij wat hem te doen staat.

David Perez uit Fremont in California is bezorgd als hij uit het venster kijkt en zijn 75-jarige buurman Richard Dubiel halsbrekende toeren ziet uithalen op het dak. Blijkbaar wilde de oude man reparatiewerken aan zijn dak uitvoeren. Bij de aanblik alleen al wordt David duizelig. Vastberaden om zijn buur te helpen, maakt hij een foto van hem en plaatst deze met de volgende oproep op Facebook:

“Ik zoek mensen met ervaring in dakbedekking. Deel dit alsjeblieft. Ik heb een buurman – afgebeeld op deze foto – wiens naam ik niet ken. Hij is ongeveer 80 jaar oud en klimt eigenhandig op het dak om pannen te leggen. Ik heb medelijden met hem maar ik heb geen ervaring met daken. Ik zou willen vragen om de man te helpen. Het lijkt erop dat hij al het nodige materiaal heeft – daarom deze oproep aan alle vrijwilligers om deze zaterdag op 29 augustus om 9 uur te komen helpen op het adres Murphy Court 4834, Fremont, CA – daar woon ik.”

Lees ook  Doorrijden na aanrijding: 'Hoe langer je wacht, hoe zwaarder de straf'

Toen David de bewuste dag opstond, was hij een beetje bezorgd. Wat als er niemand zou opdagen? Maar als hij ditmaal door het venster kijkt, lijkt zijn vrees meteen ongegrond:

Ongeveer 20 vrijwilligers hadden zich op het domein van de buurman verzameld. De oude man weet niet wat hem overkomt en is overmand door emoties.

In minder dan drie uur tijd is de klus geklaard en krijgt Richard de eer om de laatste pan te leggen.

Lees ook  Deze koe was zo bang dat ze begon te huilen. Tot ze zag waar men haar naartoe bracht …

Ook David is blij verrast over de grote respons op zijn oproep: “Meer dan 40 mensen hadden zich aangediend. Sommige hadden ook water en pizza voor de werklui bij. Enkelen moesten urenlang rijden en anderen hadden zelfs vrijaf genomen – gewoon om deze man te helpen.”

Richard is zijn buur en de vrijwilligers oneindig dankbaar: “Ik was verbluft. Men ziet zoveel slechte dingen in de wereld, maar dit hier was zo positief, zonder vergoeding of beloning, gewoon andere mensen helpen. Zo mooi.”

De stralende gezichten op de foto geven blijk van positieve energie. Dit is wat we meer nodig hebben in onze maatschappij.

Het rijke stel spot in de supermarkt luidruchtig met de arme vrouw. Tot er in de rij plotseling iemand ontploft!

Baby werd geboren helemaal onder de zwarte plekken. Nu weigert mama om met hem buiten te komen.