in

Julia kreeg ademhalingsproblemen door ‘slakachtige’ gezwellen.

Heb je last van een zwakke maag? Denk dan nog maar een keer na voordat je dit artikel verder gaat lezen.

Een student in Londen had jaren last van ademhalingsproblemen, totdat ze erachter kwam dat haar neus was geblokkeerd met gezwellen die bij verwijdering de grootte hadden van ‘grote slakken’.

Julia Khalil liet de monsterlijke gezwellen verwijderen door chirurgen na herhaaldelijk lijden aan slechte ademhaling waardoor ze moeite had om te trainen. Ze kreeg er zelfs krampen in haar rug, ribben en borst door.

Julia was zelfs te beschaamd om in de bibliotheek te studeren omdat haar ademhaling zo luid was dat het voelde alsof andere studenten haar beoordeelden.
Julia ontdekte dat de oorzaak van haar gezondheidsproblemen vergrote ‘turbinates’ waren – brokken zacht weefsel in de neusholtes.

Lees ook  Marco Borsato: 'Echte vriendschap is vaak ver te zoeken'

In haar geval waren ze zo opgezwollen dat ze geopereerd moest worden, wat uiteindelijk 9.000 pond kostte.

Sprekend over haar verwijderde gezwellen, lacht ze: “Ze waren enorm. “Zij aan zij waren ze ongeveer zo groot als grote naaktslakken.

“Bijna onmiddellijk kon ik zoveel makkelijker ademhalen. Sindsdien ben ik beter gaan slapen en kan ik hardlopen zonder me zorgen te hoeven maken om op adem te komen.

“Ik voel me eerlijk gezegd als een stofzuiger, ik kan zoveel inademen. Hoe meer ik nadenk over hoe mijn leven ervoor was, hoe meer ik besefte hoe het ten goede is veranderd.

Lees ook  ‘Hond die meisje (5) aanviel, greep al eerder kind’

Haar artsen gingen ervan uit dat eerdere gezondheidsproblemen de oorzaak waren van haar ademhalingsproblemen. Uiteindelijk wees een vriend erop dat de neusschelpen van Julia vergroot of gezwollen konden zijn. Ze zei: “Het grootste deel van mijn leven heb ik niet goed kunnen ademen. “En als je altijd vecht voor zuurstof, kan het een ellendige ervaring zijn.

Tijdens Julia’s operatie, die werd uitgevoerd door Dr. Bizrah, kreeg ze ook een correctie op een afwijkend septum, een gebogen neusholte die ook de luchtstroom beperkt.

Stress, vermoeidheid, hormoonveranderingen, schildklieraandoeningen en zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat de neusschelpen ontstoken, geïrriteerd en vergroot raken.

Kaia (6) opgepakt na driftbui op school en met handboeien afgevoerd “zoals een crimineel”

’Er zit amfetamine in onze baby omdat ons huis ooit een drugslab was’