in

De artsen denken dat het 8-jarige meisje huilt omdat ze groeit – tot ze DIT in haar botten vinden! Ze beginnen onmiddellijk met de behandeling.

De 8-jarige Abri Bentley wordt in het midden van de nacht wakker. Ze had plotseling zo’n stekende pijn in haar linkerbeen dat ze het uitschreeuwt van de pijn en om haar ouders roept. De bezorgde ouders brengen haar meteen naar de spoed. Maar de artsen wimpelen de pijn van de achtjarige uit Arizona af als groeipijnen.

Maar de pijn van Abri komt alsmaar terug en heviger als nooit tevoren. De wanhopige familie wendt zich uiteindelijk tot het plaatselijke Phoenix Children’s Hospital. “De artsen voerden een biopsie uit en 24 later hadden we een diagnose”, herinnert moeder Nikkole Bentley.

Lees ook  Autoloze zondag: serieuze optie door stikstofcrisis

De leerlinge lijdt aan een zogenaamd Ewing Sarcoom, een zeldzame, kwaadaardige tumor die de knoken aantast. Er valt geen tijd te verliezen. Abri begint meteen met de chemotherapie.

Het meisje moet in totaal 17 rondes chemo over zich laten gaan. De artsen verwijderen uiteindelijk haar ganse scheenbeen van het kind, en plaatsen er een armknook van een overleden volwassen in.

Abri verloor ondanks deze tegenslagen echter niet haar vrolijke zelf: haar linkerbeen noemt ze grappend een “areen”, samenvoeging van “arm” en “been.” Ze is nu eindelijk aan de beterhand. Haar haren beginnen terug te groeien en ze leert opnieuw lopen op haar “areen.” En dat alles dankzij de snelle diagnose van het kinderziekenhuis.

Lees ook  Zo ziet de zus van Jan en Monique Smit eruit

“Ik ben gewoon zo gelukkig en dankbaar”, zegt een tot tranen toe bewogen moeder Nikkole. “Ik voel me gezegend dat ze nog hier bij ons is, dat ze gezond is en dat het goed met haar gaat.”

DEEL het verhaal over dit dappere meisje met je vrienden!

De 27-jarige legt haar dode baby elke dag in het 8 graden koude bedje. Nu wil ze dit ook voor andere ouders mogelijk maken.

Je zou zeggen dat dit een normaal zwembad is, maar als het begint vol te lopen … Wauw!