in

De artsen vinden het misvormde meisje in een donkere schuur. Je gelooft nooit hoe ze er weken later uitziet

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s die door sommige mensen als schokkend ervaren kunnen worden.

Nagina, die vandaag 13 jaar oud is, werd geboren op het platteland van Nepal. Algauw merken haar ouders dat er iets aan de hand is met hun dochter: Nagina lijdt aan ichthyose.

Ichthyose is een genetische huidaandoening, die weliswaar ongeneeslijk is, maar eenvoudig te behandelen en niet besmettelijk is. Door deze aandoening wordt de huid extreem droog, ruw en geschubd. De patiënten moeten hun huid meerdere uren per dag vochtig houden met vocht inbrengende crèmes om te vermijden dat er zich al te dikke korsten op de huid zouden vormen.

De ouders van Nagina zijn erg arm en het is al een hele strijd om elke dag brood op tafel te voorzien. Bovendien is op het platteland niet de nodige kennis voorhanden om op een behoorlijke manier voor Nagina te zorgen. Daarbij komt nog dat er in Nepal een taboe rust op ziektes die het uiterlijk een beetje aantasten. Men schaamt zich voor andere mensen.

Lees ook  Blind Getrouwd-deelnemer Laura bewijst met foto’s dat ze een echte babe is

Zo verslechtert haar toestand alsmaar totdat ze zelfs niet meer kan bewegen. Ze leeft in een schuurtje naast het huis van haar familie en praat met niemand – een vreselijk en pijnlijk bestaan.

“Elke familie houdt van hun kind, maar in een huishouden waar er niet genoeg te eten of te drinken is, zijn er andere prioriteiten” vertelt Dr. Banskota van het “Hospital and Rehabilitation Center for Disabled Children” een gespecialiseerd ziekenhuis voor kinderen met een beperking in Nepal.

Als zijn collega’s van een ziekenhuis op het platteland Nagina tot bij hem brengen, moet ze gedragen worden en spreekt ze geen woord. Hij ziet snel hoe haar huid het beste behandeld kan worden: met doodgewone vaseline.

De verpleegsters van het ziekenhuis baden Nagina elke dag en wikkelen haar van kop tot teen in met in vaseline gedrenkte verbanden. Ze volgt ook fysiotherapie om haar terug te leren bewegen en stappen. Voor de eerste keer in haar leven wordt er eindelijk voor haar gezorgd zoals het hoort.

Lees ook  Een man giet Cola Light, afwasmiddel en mondspoeling op het gras. Enige tijd later geschiedt het wonder!

In amper enkele weken verbetert haar toestand zienderogen. Nagina leert andere kinderen kennen, ze begint te lachen en praat zowaar terug. Ondertussen kreeg een internationale organisatie “Direct Relief” lucht van haar verhaal en die zorgden ervoor dat ze levenslang gratis van vaseline voorzien wordt.

Momenteel woont ze in een internaat voor kinderen met een beperking. “Het is ongelofelijk dat zoiets eenvoudig als vaseline zo een groot verschil kan maken” getuigt Dr. Banskota over haar patiënte. “Ze is zeer slim – en hoewel ze met een misvormd hand is geboren, heeft ze een mooie handschrift dan mij.”

Nagina heeft zich ontwikkeld tot een energiek meisje dat graag lacht en door haar vrienden graag gezien is.

Waanzinnig wat een geweldig resultaat met zo weinig middelen bereikt kan worden!

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

Hij maakte deze foto en ging naar bed. De volgende morgen kon hij zijn ogen nauwelijks geloven