in

Turkije opent grenzen: massale vluchtelingen stroom naar Nederland – DE BEELDEN

Donderdag avond werd aangekondigd dat Turkije geen vluchtelingen meer zou tegengehouden aan de grens.

Nu zijn verschillende beelden opgedoken van grote groepen vluchtelingen die onderweg zijn naar de Turkse kust en de grens met Europa. Dat gebeurt zowel te voet als in bussen. Veel Syriërs zeggen Nederland en Duitsland te willen bereiken.

Gisteren meldden Turkse autoriteiten dat de vluchtelingenstroom ‘onhoudbaar’ is geworden na de laatste gebeurtenissen in Syrië.

Verschillende bronnen melden dat de Turkse kustwacht geen bootjes meer gaat onderscheppen. Ook de landsgrenzen zijn niet meer gesloten voor vluchtelingen. Op beelden is te zien hoe duizenden Syriërs hun kans grijpen en hun weg via Bulgarije en Griekanland Europa binnenkomen.

Lees ook  Merkel: ’60 miljoen Duitsers krijgen coronavirus’

Turkije gaf eerder al aan dat het land een nieuwe migratiegolf uit Syrië niet aan. De Turkse president Erdogan waarschuwt dat ook Europa de impact zal voelen van een grote stroom vluchtelingen als het geweld in de regio Idlib niet gestopt wordt.

Turkije heeft sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië al meer dan 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen opgenomen. Daarnaast bevinden zich aan de andere kant van de Turkse grens, in de Syrische provincie Idlib, nog eens 950.000 vluchtelingen die op de vlucht zijn voor het bewind van Assad. Onder de laatste groep heerst nu grote schrik nu het Syrische leger verder oprukt. De Turkse politie, kustwacht en grensbewaking hebben nu opdracht gekregen om de grenzen niet meer gesloten te houden.

Lees ook  Diederik Gommers is klaar met ‘halfzachte’ maatregelen: ‘Snelle lockdown is nodig’

“Het is niet alleen een probleem van Turkije, maar van de hele wereld en mensheid, aldus president Erdogan”.

“Turkije is jarenlang in de steek gelaten in de strijd om de oorlog in Syrië te stoppen. We wilden een 20 kilometer veilige zone creëren in Syrië, maar ons plan stuitte op veel verzet vanuit Europa. Nu is de maat vol en kunnen we niet nog meer vluchtelingen aan” voegde hij eraan toe.

Bekijk hieronder de beelden.

Deze medicijnfabrikant in Zeewolde maakt als enige in Nederland een medicijn dat kan werken tegen corona

Bridget reageert op liefdesreünie André en Monique