in ,

De jongen geeft bloed voor zijn zwaar zieke zus. Als hij naast haar ligt, hoort de arts een vraag die hij nooit zal vergeten.

De dokter Jim vecht om het leven van de kleine Liz. De 5-jarige heeft een ernstige ziekte en heeft dringend een bloedtransfusie nodig om te overleven. Een bloeddonatie van haar tweelingbroer is de enige hoop: niet alleen omdat ze dezelfde bloedgroep hebben, maar vooral omdat de jongen de ziekte overwon die het zusje nu teistert. Zijn bloed bevat dus antilichaampjes die het leven van Liz zouden kunnen redden.

Als Jim de jongen vraagt of hij bloed mag afnemen, twijfelt hij eerst een beetje. Maar als de arts uitlegt dat hij zo het leven van zijn zus Liz kan redden, stemt hij meteen toe.

Lees ook  'Rapper die EOTB-Yasmine mishandelde reageert'

De transfusie wordt uitgevoerd. De twee liggen naast elkaar op een bed en de arts ziet meteen dat Liz terug een beetje kleur in haar gezicht krijgt. Als de procedure achter de rug is, wordt de jongen meteen heel serieus en stelt een vraag die de arts nooit zal vergeten: “Wanneer zal ik sterven?”

Lees ook  Twee doden gevonden op de Brunssummerheide in Heerlen

De jongen moet gedacht hebben dat hij door bloed te geven zijn leven zou doorgeven aan het meisje. De arts stelt hem meteen gerust en zegt dat hij uiteraard niet zal sterven.

Jim is diep geraakt door de woorden van de jongen en deelt zijn verhaal op het internet.

Dit verhaal is eens zo mooi omdat het de onschuld en de intrinsieke goedheid van kinderen aantoont.

Werkelijk onvoorstelbaar wat er gebeurt als je fruit in een zak rijst steekt. Hier zaten we ons hele leven al op te wachten!

De maag van de vrouw moest verkleind worden. Wat ze in plaats daarvan doet, schokt haar artsen.