in ,

De kleine jongen huilt zachtjes als hij de schoolbus opstapt. Als de bestuurder de reden verneemt, trekt hij onmiddellijk zijn handschoenen uit.

John Lunceford is 52 jaar oud en rijdt met een schoolbus in de stad Kennewick in de Amerikaanse staat Washington. De winter houdt de stad stevig in zijn greep en de temperaturen zakken onder nul.

 Vorige week viel John een kleine jongen op die met het hoofd naar beneden de bus opstapte. Als hij wat beter keek, schrok John. De jongen weende zachtjes voor zich uit. Zijn gezicht en handen zagen vuurrood. John kende de jongen van ziens omdat hij vrijwel elke dag op zijn schoolbus zat. De kleine was amper zes jaar oud en huilde van de koude. John trok meteen zijn handschoenen uit en gaf ze aan de jongen.

Dan zette hij de kinderen af op school en ging in de dichtstbijzijnde winkel 10 mutsen en 10 paar handschoenen kopen. Terug op school vond hij iemand die de jongen kende en overhandigde hem een muts en twee handschoenen.

Lees ook  Verdwenen vrouw ’gangstervriendin’

Maar daar hield het nobele gebaar van John nog niet op. Hij ging naar de schoolbibliotheek en vroeg aan de aanwezige kinderen wie er geen muts of handschoenen had.

John weet niet waarom de jongen geen muts of handschoenen had, maar een ding weet hij wel zeker: “Ik ben zelf grootvader. Niemand wil een kind zo zien lijden.”

Lees ook  Vissers in hun slaap neergestoken bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Als er nu nog eens een kind zonder handschoenen op zijn bus opstapt, is John optimaal voorbereid. Wat een geweldige man!

De moeder laat haar 1-jarige baby in een leeg huis achter. 10 jaar later komt ze terug en begint ze ongehoorde eisen te stellen.

Deze baby werd in een ijskoude trappenhal achtergelaten. Maar dan komt dit WEZENTJE ter hulp geschoten!