in

De moeder zag het lichaam van haar dochter en besloot dat ze haar nooit meer wilde zien. Maar kijk haar nu eens!

Toen de kleine Vasilina in maart 2015 in het Russische Swerdlowsk geboren werd, was haar moeder zo geschrokken en compleet ten einde raad. Het meisje had geen armen, maar slechts een kleine hand met twee vingers aan haar rechtse schouder. De moeder is zo geschrokken dat ze besluit om Vasilina voor adoptie op te geven.

Jaarlijks komen er in Rusland 100.000 kinderen in weeshuizen terecht. Vooral zij die met een beperking geboren worden, hebben het bijzonder zwaar om geadopteerd te worden. Vaak verblijven ze hun hele leven in verschillende instellingen. Maar voor Vasilina geschiedt een wonder: met Chris en Elmira Knutsen werden liefdevolle ouders gevonden die haar meteen wilden adopteren.

Maar de adoptieprocedure is een weg bezaaid met hindernissen, want Chris is Amerikaans staatsburger. In januari 2013 tred in Rusland een wet in werking waardoor burgers van de VS geen Russische kinderen meer mogen adopteren. In het jaar 2014 werd dit verbod nog uitgebreid tot alle andere landen waar het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht is toegelaten.

Lees ook  Miljuschka Witzenhausen heeft ze regelmatig losjes in de tas hangen

Omdat Elmira wel Russisch is en het echtpaar in Moskou woont, krijgen ze de adoptie toch rond. Tot hun familie behoren naast Vasilina nog eens drie zonen, van wie er een eveneens geadopteerd werd en aan een ernstige mentale beperking lijdt.

Als Chris en Elmira met hun kinderen op straat lopen, merken ze dat ze niet als een “normale” familie beschouwd worden. “De mensen staren ons aan, bekritiseren ons en lopen van ons weg … dat overkomt me vaak”, schrijft Elmira over de schokkende reacties.

Lees ook  Pusscyat Nicole Scherzinger laat op 42-jarige leeftijd zien dat ze nog steeds een waanzinnige babe is (foto’s)

Chris en Elmira zijn echter erg trots op de intelligentie en handigheid van Vasilina. Ondanks haar beperking kan ze toch gewoon eten met haar voeten. Toen deze video in oktober 2016 op het internet terechtkwam, werd Vasilina op korte tijd een beroemdheid.

De ouders hopen met deze video mensen ervan te overtuigen dat ze geen bang moeten hebben van kinderen als Vasilina.

Wat een geweldig meisje. Hopelijk geeft de liefde van haar familie haar het nodige zelfvertrouwen om in de toekomst met de negatieve reacties en vooroordelen van de mensen te kunnen omgaan.

DEEL deze prachtige meid op Facebook!

Plotseling is het doodstil in de kraamkamer. Als de moeder vraagt, wat er met de baby aan de hand is, moeten de artsen diep ademhalen

Elke zaterdag schudt deze man zijn tienerdochter wakker. Een heel leven lang. En 75 miljoen zien het resultaat