in

De ouders zeggen dat hun dochter door de duivel bezeten is. Voor het gerecht komt de waarheid aan het licht.

Misschien ken je de horrorfilm “The Exorcism of Emily Rose” uit 2005 wel. Als men uit de bioscoop komt, heeft men heerlijk gegriezeld maar kan men daarna rustig en veilig weer naar huis. Achter deze film gaat echter een duister geheim schuil …

exorcism-of-emily-rose-3_758_426_81_s_c1

Deze film is immers gebaseerd op waargebeurde feiten en zoals vaak is de realiteit zelfs nog wreder dan de fictie.

De ware Emily Rose uit de film heet eigenlijk Anne Elisabeth Michel, of Anneliese, en werd in 1952 geboren in Leiblfing in Beieren. Haar ouders Jozef en Anna zijn streng katholiek en voeden hun dochter op tot een vroom meisje.

anne1

Anneliese gaat samen met haar familie meerdere keren per week naar de kerk en bidt veel. Als ze 16 jaar oud is, wordt er epilepsie bij haar vastgesteld. Bovendien krijgt ze ook nog eens een longontsteking en TBC waardoor ze een half jaar in het ziekenhuis moet verblijven. Als ze eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen werd, moest ze een volledig schooljaar overdoen en werd daardoor uit haar vriendenkring weggerukt.

anne2

Haar strenge ouders verbieden haar om een vriendje te hebben en ook contact met meisjes van haar leeftijd wordt haar ontzegd. Anneliese verglijdt meer en meer in een depressie en wordt erg eenzaam.

Lees ook  Een Amerikaans koppel adopteert een Chinees weeskindje. Als ze een DNA-test laten uitvoeren, kunnen ze het resultaat gewoon niet geloven.

Terwijl ze in 1973 aan het studeren was, meende ze voor de eerste keer een geklop op de muren te horen en een stem die haar toesprak. Ze dacht dat het een stem uit de hel was. Tijdens de winter van datzelfde jaar trekt ze naar Würzburg om er te studeren. Daar laat ze zich in een psychiatrische instelling onderzoeken waarbij hersenbeschadiging wordt vastgesteld die wellicht verantwoordelijk is voor haar epilepsie.

Plotseling ontwikkelt ze ook een sterke afkeer voor alles wat met religie te maken heeft. Stilaan worden haar ouders gesterkt in het vermoeden dat Anneliese misschien niet ziek is, maar bezeten door duistere krachten.

In 1975 laten ze een eerste duiveluitdrijving uitvoeren. Ze is ondertussen zo verzwakt dat ze haar studies moet annuleren en het ouderlijk huis niet meer uitkomt.

anne3

De ouders nemen een priester onder de arm die tot het einde van juni 1976 wel 67 pogingen ondernam om de duivel uit haar lichaam te verdrijven.

Lees ook  97-jarige vroedvrouw ziet een laatste wens in vervulling gaan alvorens naar de hemel te gaan – dan wordt het verboden geheim onthuld.

anne4

Anneliese roept en tiert voortdurend, spreekt met een vervormde stem, blaft als een hond en drinkt haar eigen urine. De geestelijken dachten dat ze bezeten was door de Duivel, Lucifer, Judas, Nero en Hitler tegelijk.

anne5

Het wordt zo erg dat de ouders Anneliese aan haar bed vastbinden. Ze voelt de pijn van de kruisigingswonden van Jezus zegt ze.

Op 1 juli 1976 zou Annelies op de leeftijd van 24 sterven van uitputting.

anne6

De ouders van Anneliese en de priesters worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag en schuldig hulpverzuim. Journalisten uit de hele wereld volgen dit proces. Zelfs tot in de rechtbank waren de verdachten er van overtuigd dat het meisje door de duivel bezeten was. De ouders en de priesters werden uiteindelijk schuldig bevonden.

Sinds dit proces schrijft de katholieke kerk voor dat duiveluitdrijvingen moeten afgebroken worden als de betrokkene medische hulp weigert. Voor Anneliese kwam alle hulp echter te laat.

DEEL het verhaal achter deze horrorfilm met je vrienden!

De politieagent geeft een kind een bekeuring. Maar wat ze dan naar zijn hoofd slingert, doet hem koken van woede.

Bejaarde man wordt vernederd als hij een ongelukje in zijn broek heeft. Dan schiet een vrouw ter hulp om hem te redden.