in

De sporter weet niet dat hij in levensgevaar is, totdat dit detail bij een fan opvalt

Beroemde mensen worden op de sociale media door hun fans zo op de voet gevolgd dat het soms echt een obsessie wordt. Elke foto wordt tot in de kleinste details geanalyseerd en becommentarieerd.

Dit aspect van een leven in de openbaarheid kan al snel omslaan in een last. Maar in het geval van de Olympische zwemmer Mack Horton redde de opmerkzaamheid van een van zijn fans zijn leven.

Mack, die op de Olympische Spelen de gouden medaille op de 400 meter vrije slag won, kreeg eerder dit jaar een bericht van een bezorgde fan. Deze had op twee foto’s van de zwemmer gezien dat de moedervlek op zijn borst sinds 2012 aanzienlijk groter was geworden.

Lees ook  Bloedmooie dame lag helemaal klaar voor haar vent op Valentijnsdag

De bewonderaar smeekte Mack om de verandering door een dermatoloog te laten onderzoeken. Mack neemt de raad ter harte en gaat naar een dokter.

In oktober publiceerde hij een foto met zijn bepleisterde borst en de boodschap:

“Een groet aan de persoon die de arts van ons zwemteam mailde en mij aanraadde om mijn moedervlek te laten onderzoeken. Goed advies. Zeer goed advies.”

Lees ook  Verschrikkelijk! Autistische jongen van 15 jaar gaat met school zwemmen, maar sterft niet veel later

De moedervlek was inderdaad kwaadaardig geworden en had mogelijk tot dodelijk huidkanker kunnen leiden. Moest Mack deze vlek niet zo vroeg laten onderzoeken hebben, zou hij waarschijnlijk een levensgevaarlijke ziekte gekregen hebben. De huidarts aarzelde geen seconde en liet de moedervlek onmiddellijk verwijderen.

Goed dat de fan van Mack zo’n goede ogen had en hem op tijd gewaarschuwd heeft. Als je ooit bij jezelf een verandering in een moedervlekje opmerkt, volg dan het voorbeeld van Mack en consulteer je huisarts!

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!

Getalenteerde 18-jarige ontwerpt en naait een jurk die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te zijn gekomen

Papa maakt hartverscheurende foto van de allerlaatste ooghaar van zijn kleine meisje