in

De vader nam zijn tienerdochter mee naar een feestje en liet haar vrij om te gaan. De volgende dag vond het meisje een brief van haar vader, die haar voor altijd veranderde

Ouders hebben er alles voor over om te zorgen dat hun kinderen veilig zijn.

Een kind opvoeden is niet altijd gemakkelijk, vooral niet een tiener. Jonge kinderen bevinden zich op het hoogtepunt van hun opstandige periode en denken vaak niet rationeel na en stellen zich onnodig aan gevaar bloot. Het is voor ouders moeilijk om met tieners te redeneren die alleen maar in het moment leven en zich geen zorgen maken over mogelijke gevolgen.

Om een kind naar hun ouders te laten luisteren en te begrijpen hoe belangrijk hun boodschap is, moet je soms strategisch handelen. En dat is wat deze vader van een typische tiener genaamd Reiko, ook deed. Tot verrassing van zijn dochter nodigde hij haar uit om in de stad te gaan stappen.
Hij verzekerde haar dat ze zelf de plaats kon kiezen en mocht drinken wat ze wilde, en dat hij zelfs alles voor haar zou betalen. Het meisje was aanvankelijk nogal terughoudend over dit voorstel, omdat ze zich niet voor kon stellen om met haar vader naar clubs en disco’s te gaan, maar ze stemde uiteindelijk in, omdat haar ouders de hele pret zouden financieren.

Hoe liep het uitje uiteindelijk af? Wat heeft het meisje de volgende morgen in de brief van haar vader gelezen? Ga naar de volgende pagina en ontdek het allemaal.

Reiko en haar vader gingen eerst iets eten, en toen gingen ze naar een paar clubs. Ze had veel plezier, ging wild op de dansvloer tekeer en probeerde gretig de chique drankjes die ze normaal niet zou nemen als ze naar de club ging en alles uit haar eigen zak moest betalen. Met elk uur dat voorbijging, was het voor Reiko gemakkelijker om plezier te hebben met haar vader in de buurt.

Lees ook  Froukje de Both deelt wel héél pikante foto

Hoe de avond eindigde? Helaas wist het meisje daar niet zoveel meer van. Ze herinnerde zich nog vaag een moment, toen haar vader haar met een deken had toegedekt en haar prettige dromen had toegewenst. ‘s Ochtends werd het meisje wakker met een vreselijke hoofdpijn. Na het nuttigen van zoveel alcohol is een kater onvermijdelijk. Reiko stond met tegenzin op van haar bed, maar wilde haar vader niet zien. Gelukkig kwam haar moeder de kamer binnen en gaf haar een brief van papa.

Verrast door het briefje van haar vader begon Reiko het te lezen:

REIKO, AFGELOPEN NACHT HADDEN WE SAMEN PLEZIER EN NU HEB IK EEN VRAAG: WEET JE HOEVEEL JE GEDRONKEN HEBT? EEN HELEBOEL, MAAR JE WERD DRONKEN OP HET MOMENT WAAROP JE JE GEHEUGEN KWIJT RAAKTE, NA TWEE GLAZEN BIER EN 5 GLAZEN WODKA. DAT IS JOUW LIMIET: WANNEER JE VAN NU AF AAN MET VRIENDEN UITGAAT NAAR EEN FEEST, VERGEET DAN NIET TE STOPPEN VOORDAT JE DIE LIMIET BEREIKT.

Die woorden zetten het meisje al wat aan het denken, maar de rest van de brief schudde haar wakker:

DE WERELD ZIT VOL MET MENSEN MET SLECHTE BEDOELINGEN, EN SOMMIGEN ZULLEN JE PIJN WILLEN DOEN EN VAN JE PROFITEREN ALS JE DRONKEN BENT EN DE CONTROLE OVER JEZELF VERLIEST. IK KAN NIET ALTIJD BIJ JE ZIJN, ZOALS GISTERAVOND, MAAR IK WIL JE BESCHERMEN, EN DAT IS DE REDEN WAAROM IK JE GISTERAVOND ZONDER BEPERKINGEN HEB LATEN GAAN, ZODAT JE JOUW LIMIET ZOU LEREN KENNEN EN ZOU WETEN OP WELK MOMENT JE ZOU MOETEN STOPPEN. IK BEN ER ZEKER VAN DAT JE VOOR JEZELF ZULT ZORGEN. IK HOU VAN JE. PAPA.

Reiko liep met tranen in haar ogen naar de keuken voor het ontbijt. Ze dacht niet dat uitgaan met haar vader haar zo’n levensles zou leren en haar verantwoordelijkheid, en een bewijs van haar vaders grote liefde en zorg zou geven. Ze wist dat ze zich de woorden in die brief voor altijd zou herinneren en zou profiteren van de les die haar ouders haar hadden gegeven.

Lees ook  2 dorpelingen graven een ondiep graf uit. Eenmaal ik besefte wat ze aan het doen waren, kon ik mijn ogen niet afwenden.

Reiko is inmiddels volwassen en zegt dat ze dankzij die ene les in verantwoordelijkheid van haar vader, nooit meer problemen met alcohol heeft gehad en nog nooit zoveel gedronken heeft dat ze het bewustzijn verloor. Ze is daar nog steeds dankbaar voor en gelooft dat ze zonder hem niet zou zijn wie ze nu is.

Het gedrag van de vader lijkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd, en zelfs dom (een tiener toestaan om dronken te worden), maar soms moet je onconventionele oplossingen zoeken om contact met een tiener te krijgen en hen naar rede te laten luisteren.

Angstaanjagende video toont hoe 150.000 krijsende vleermuizen een klein dorpje inpalmen.

Men dacht dat syfilis de doodsoorzaak was. Als men de doodskist opent, ontdekt men de gruwelijke waarheid. Wat een schandelijke praktijken!