in

Depressieve tiener heeft zelfmoordplannen. Plotseling hoort hij rare stem in mama’s tuin die zegt: “Volg me.”

Luke Keller was een succesvol atleet nadat hij zo hard gewerkt had om zijn droom van football te spelen op hoog niveau verwezenlijkt had. Football was voor hem altijd al een manier van leven al van toen hij nog een kleine jongen was. Toen hij aan de hogeschool begon was hij 1,87 m groot en woog 100 kg, en was op zijn weg naar succes in de NFL. Maar dat zou allemaal veranderen toen Luke kreeg af te rekenen met een aantal blessures.

De tiener had drie operaties nodig aan een gebroken enkel en nog eens twee aan een gebroken pols. Een van deze ingrepen veroorzaakte een infectie die omsloeg in sepsis – een levensbedreigende infectie die zich door zijn lichaam verspreidde en zijn inwendige organen bijna vernietigde.

Lees ook  Jongedame (19) choqueert met vierkant gezicht na ingreep (video)

De dokters vertelde Luke dat hij ongeveer 40 procent overlevingskans had. Zelfs als hij het zou overleven, was de kans klein dat hij ooit nog football zou spelen. Dat zorgde ervoor dat Luke vergleed in een zware depressie, terwijl hij zijn teamgenoten het seizoen zonder hem zag spelen.

Voor het laatste jaar kondigde Luke aan zijn ouders aan dat hij definitief zou stoppen met football. Hij was zo teneergeslagen dat hij zelfs overwoog om zelfmoord te plegen.

Dan op een dag ging Luke naar buiten om het gras van zijn moeder te maaien. “Op dat moment was ik geen gelover, maar ik zei: ‘God, als je echt bent, zeg dan iets en laat me iets weten.’”

Lees ook  It's official: Monica Geuze deelt eerste foto met nieuwe liefde

Hij dacht dat hij iets hoorde, maar was niet zeker. Hij vroeg het een tweede keer – en ditmaal was hij helemaal zeker.

“Ik zakte op mijn knieën, en in het midden van mijn tuin, sperden mijn ogen wagenwijd open.”

Bekijk de onderstaande video om meer te leren over het inspirerende verhaal van Luke, en hoe zijn geloof zijn leven op zoveel manieren veranderde. Geloof jij in mirakels?

Echtgenoot kijkt naar Foto van vrouw van 20 jaar geleden. Ziet man op de achtergrond en weet het.

6-jarige vraagt zijn moeder over s*ks. Het antwoord deed hem over de grond rollen van het lachen.