in

Deze 4 woorden kunnen elke Relatie kapot maken! Zeg zoiets nooit tegen je partner!

Zelfs het best afgestemde koppel kan problemen hebben, als er emoties aan communicatie worden toegevoegd. In de hitte van de strijd laat ons brein ons woorden zeggen die we helemaal niet willen zeggen. Verbale wonden hebben veel tijd nodig om te helen en laten blijvende littekens achter in een relatie.

Er is een gezegde dat als de emoties tevoorschijn komen, de intelligentie verdwijnt. Als jouw partner iets zegt dat je niet bevalt, kun je gemakkelijk terugbijten door iets vreselijk te zeggen om jezelf te verdedigen. Het is gemakkelijk om de verdediging te ver te voeren, wanneer de woorden van jouw partner als een aanval voelen. Ontdek welke woorden pijn doen in zo’n situatie, en vermeden moeten worden.

1. Je moet
Wanneer je deze uitspraak gebruikt, zal jouw partner zich voelen alsof jij een beter mens bent dan hen. “Je moet van baan veranderen”, “Je moet je baas vertellen dat ze het verkeerd hebben”. Deze woorden leggen dwang in jouw standpunt. Probeer in plaats van het woord “moeten” liever: “Ik zou graag willen dat je nadenkt over het veranderen van baan.”

Lees ook  Jac (77) vindt jerrycan met vloeistof voor brandend huis van buren en grijpt snel in

2. Jij
Wanneer jouw zinnen beginnen met een verwijtend “jij”, dan begint het probleem. “Jij luistert nooit naar mij “,”Jij zorgt alleen maar voor jezelf.” Deze korte woorden veranderen veel, en dragen veel beschuldiging in zich. Wat je na deze uitdrukking uit woede zegt, zal een uitdaging zijn. Probeer in plaats daarvan: “Als je zo doet, voel het alsof je niet naar me luistert.”

Lees ook  Ze zegt aan iedereen dat ze blind is. 28 Jaar later ontdekt haar man echter haar ongelooflijke geheim!

3. Je zou moeten
Dit is vergelijkbaar met “je moet”. Het vertelt iemand wat ze zouden moeten doen, en dat vindt niemand leuk. Je twijfelt aan de logica of manier van denken van iemand. Probeer een om te zeggen: “Het zou me al veel helpen wanneer je…”

4. Ik verwacht
Ik verwacht dat je iets doet, of zo en zo doet. Je hebt je eigen idee over een oplossing in een situatie en de ander moet daar gewoon zonder enige discussie mee akkoord gaan. Als je zegt: “Ik hoop dat je het anders zult doen”, “Ik verwacht dat het op een bepaalde manier gedaan zal worden,” dan zal de ander zich afgewezen voelen en negatief reageren.

Opgeblazen Gevoel: waar komt het vandaan en hoe kom je er weer vanaf?

Man tilt bruine strook op gras op om iedereen de wezens te tonen die zich eronder schuilhouden…