in

Deze 5 fouten maken we allemaal weleens als we onze beha wassen

Voortaan niet meer doen!

Beha’s zijn er in alle soorten en maten. De een hult zich graag in een kanten setje terwijl een ander liever een de t-shirtbeha draagt. Tevens heeft iedereen andere gewoontes wanneer het aankomt op het dragen van de bustier. De een kan de beha zo anderhalf week dragen en weer een ander deponeert de bustehouder na twee dagen al in de wasmachine. Maar wat is eigenlijk correct? Wij hebben een aantal fouten op een rijtje gezet.

Vooral aan nummer 2 en 5 maken wij ons weleens schuldig…

1. Je wast je beha te vaak
Een vraagstuk waar dames zich regelmatig over buigen is: hoe vaak moet ik een beha wassen? Volgens de website Helpling kun je je bustehouder het beste na drie dagen wassen. Door je beha’s regelmatig te wassen voorkom je dat de zuurgraad van zweet het elastiek van je beha aantast. Tevens voorkom je hiermee dat bacteriën zich verspreiden. Deze regel geldt niet voor sportbeha’s, deze kun je het beste na één keer dragen al in de wasmachine doen.

Lees ook  Vrouw (29) bezoekt haar pasgeboren dochtertje in het ziekenhuis, maar krijgt een hartaanval…

2. Je wast je beha niet in een beha-zakje
Hoewel het echt een kleine moeite is, doet niet iedereen zijn lingerie in een waszakje. Geen waszakje gebruiken is echter funest voor je bustehouder. De kans dat het elastiek uitrekt is groter, de beugel kan eruit glijden en bovendien kun je je wasmachine beschadigen als je geen waszakje gebruikt. Denk er bovendien aan om de beha-sluiting altijd vast te maken. Zo voorkom je dat de haakjes aan andere kleding vastzit.

3. Je wast te heet
Met name beha’s die gemaakt zijn van kwetsbaar materiaal als satijn, kant en zijde moeten met zorg gewassen worden. Je wilt immers niet dat je beha vervormd uit de wasmachine komt. Het is raadzaam om je beha;s alleen te wassen met kledingstukken van hetzelfde materiaal. Was je ondergoed bovendien niet warmer dan 30 graden op een fijnwasprogramma.

Lees ook  De kleine jongen deed een vreemde ontdekking aan de kant van de weg – dan maakt hij een besluit

4. Je laat je beha’s te lang weken
Wil je je beha niet in de wasmachine doen en kies je er daarom voor om ze schoon te maken met een handwasje? Laat de beha’s dan niet te lang in een sopje weken. Door je spullen te lang in een sopje te laten zitten, kunnen de kleuren vervagen en uitlopen.

5. Je laat je beha’s drogen aan de waslijn
Dit is een fout die de meeste mensen maken. Een beha ophangen aan één bandje om te laten drogen. En dat doet niet veel goeds voor het elastiek. Het vocht loopt namelijk naar beneden, waardoor het elastiek wordt uitgerekt. Je kunt je lingerie beter liggend laten drogen.

Waarom je altijd je kraan aan moet zetten als je terugkomt van vakantie

Met deze prins mag prinses Amalia nooit trouwen – Wat de reden hiervoor is begrijp ik niks van…