in

Deze 8 herkenbare symptomen laten zien of je last hebt van parasieten

Je kunt je social media account niet open of een vriend of vriendin is wel aan het reizen. Misschien ben jij wel ‘die vriend’ die altijd in het buitenland is.

Eerlijk is eerlijk, er is haast niets mooiers dan reizen. Toch zijn er wat minder mooie kanten van het reizen. Parasieten namelijk.

Minuscule beesten die zich in jou lichaam nestelen. Denk je nu; ‘Mooi ik ga niet op vakantie’ Pech. Parasieten komen niet alleen maar voor in hele verre landen, maar ook gewoon in ons koude kikkerlandje.

Krijg je al kippenvel van alleen het woord parasieten? Dan is het handig om dit volgende bericht te lezen. Ik ga je namelijk precies vertellen wat de symptomen zijn van deze vieze kleine beesten.

Parasieten kunnen zich verschuilen in heel veel verschillende dingen. Zoals al gezegd in het voorwoord, in het buitenland vind je ze vaak in eten en water.

Maar ook in Nederland vind je ze terug. Rauw vlees is walhalla voor parasieten, maar ook overrijp fruit kan soms parasieten bevatten.

Een dokter in Amerika heeft geconcludeerd dat 50% van de mensen parasieten in hun lichaam hebben waar ze niet eens van weten.

Dit is natuurlijk een erg vieze gedachten, maar een troost, ze zijn niet altijd gevaarlijk. Toch is het fijn om te weten of er duizenden van die beestjes in je lichaam kamperen, dus lees vooral de volgende symptomen.

1. Vermoeidheid
Natuurlijk is stress een grote boosdoener in vermoeidheid, maar dat is niet het enige. Wat veel mensen vergeten is dat parasieten bestaan en ja ook hier in Nederland.

Wanneer je merkt dat je heel erg vermoeid bent, geen stress hebt en je ijzer niveau in je lichaam prima is.. Ga dan eens na of je niet te maken hebt met parasieten.

Deze kleine boze vriendjes in je lichaam kunnen zich namelijk voeden door bepaalde vitaminen en mineralen die voor jou lichaam essentieel zijn.

Lees ook  Dramatisch! Jongetje van 4 jaar uren alleen achtergelaten in snikhete bestelwagen. De kleuter is nu dood

2. Mentaal een sterke achteruitgang
Merk je dat je mentaal erg snel achteruit gaat is het goed om eens langs een huisarts te gaan. Nervositeit, depressies en noodswings zouden kunnen duiden op het hebben van parasieten in je lichaam.

Benieuwd welke symptomen parasieten nog meer veroorzaken? Lees het op de volgende pagina’s én bekijk het filmpje!

3. Moeite met het uiten van lichamelijke gassen
Dit heeft niet te alleen te maken met het laten van windjes, maar ook met boeren of obstipatie. Merk je dat alle drie van bovengenoemde de laatste tijd steeds moeilijker gaan, ga vooral naar de huisarts.

Dit is namelijk wel gevaarlijk. Het ontladen van lichamelijke gassen moet gebeuren en wanneer dit niet gebeurt kan dit je lichaam erg schade toe doen.

4. Reizigers diarree
Net terug van je reizen, een geweldige ervaring, veel gezien en veel souvenirs meegenomen. Helaas heb je voor een souvenir niet zelf gekozen; diarree.

Erg bekend onder reizigers. Vaak treedt het op vakantie pas op, maar het kan ook erna zijn. In beide gevallen is het belangrijk om hier goed mee om te gaan en om langs de doktor te gaan.

Vaak zijn het parasieten die zich in jou darmen schuil houden na het eten van een bepaalde maaltijd.

Vaak zijn deze parasieten makkelijker te behandelen en stopt de diarree na een aantal dagen weer.

5. Meer eetlust, meer afvallen
De Lintworm is een van de bekendere parasieten. Vaak wordt de grap gemaakt, wanneer iemand heel veel eet, maar niet aankomt of die gene een lintworm heeft.

Allemaal heel grappig, tot het moment dat je een lintworm hebt. Vaak komt je er naar tijdje pas achter.

Meer eetlust kan met verschillende dingen te maken hebben en het verliezen van een aantal kilo’s is vaak een mooie bijkomstigheid.

Lees ook  Dokters denken dat de man longkanker heeft. Maar hun monden vallen wagenwijd open als ze zien wat de “tumor” echt is.

Helaas is de honger die blijft houden niet erg fijn. Zeker niet wanneer je merkt dat de kilo’s er niet afvallen, maar vliegen.

Eigenlijk is het vaak erg simpel, want meer eetlust past vaak niet in het rijtje stress en zowel dan past het afvallen er niet bij.

6. An*le jeuk
Het onderwerp parasieten is natuurlijk al niet zo gezellig, maar wanneer ik je over deze parasiet ga vertellen ben je waarschijnlijk snel klaar met dit artikel.

Toch wil ik je vragen even door te zetten, want het is wel goed om te weten wat de symptomen zijn. Na deze kleine inleiding dus over de parasiet die eitjes legt rondom je an*s.

Het is erg vies om over te denken, maar wanneer je het hebt is het ook nog eens uitermate irritant. Je hebt namelijk een constante jeuk rondom je an*s streek.

Komt dit je nou stiekem erg bekend voor.. ga even langs bij je huisarts. Met een zalfje is het vaak gedaan.

7. Gebrek aan ijzer
Dat een gebrek aan ijzer tot verschillende vervelende symptomen kan leiden weten we allemaal. Wat je waarschijnlijk niet wist is, dat er parasieten zijn die zich voeden op ijzer.

Eet je veel peulvruchten, noten en spinazie zou er niets mis moeten zijn met jou ijzerniveau. Is dit toch wel het geval ga dan even langs de huisarts. Grote kans dat er een parasiet al jou ijzer zit op te smikkelen.

8. Moeite met slapen
Ben je er nou absoluut zeker van dat je geen stress hebt. Maar toch blijf je moeite houden met slapen, denk dan eens aan parasieten.

Er zijn parasieten die je ’s nachts wakker houden. Ze zorgen voor rusteloosheid, waardoor jij moeite krijgt met slapen. Erg vervelend, maar ook vaak met pillen bij de apotheek te halen opgelost

Marcella (36): ‘Ik wilde roepen en bewegen, maar dat lukte niet’

‘Ik ben acht maanden zwanger en mijn man wil dat we in een camper gaan wonen’