in ,

Deze baby werd in een ijskoude trappenhal achtergelaten. Maar dan komt dit WEZENTJE ter hulp geschoten!

Dit verhaal is nog maar enkele maanden oud, maar toch heeft het al de harten van duizenden mensen beroerd. Het klinkt allemaal zo ongelooflijk dat het wel een sprookje lijkt.

Onze held is Masha. Masha is een langharige kat en komt uit de Russische stad Obninsk. Ze leeft in de trappenhal van een flatgebouw. De bewoners vonden dat ze extreem slim was, dus tolereerden ze haar en gaven haar te eten. Maar nu is ze de heldin van de hele stad.

Het is een koude ochtend in januari tijdens de strenge Russische winter bij aanvang van het nieuwe jaar. Madeschka Machikowa, een 65 jarige gepensioneerde vrouw, hoort een jammerend geluid vanuit de trappenhal komen. Ze denkt dat het Masha, haar geheime huisdier is, die om hulp schreeuwt. Zonder aarzeling daalt ze de trappen af om haar te komen redden.

Maar er is iets mis. Het geluid lijkt helemaal niet op dat van een kat. Als ze in de kartonnen doos kijkt, kan ze haar ogen niet geloven. Masha ligt vredevol neer zonder een krimp te geven. Maar dan volgt de shock: het geluid is afkomstig van een mensenbaby die pal naast de kat in de doos lag. Masha had zich tegen de baby aangelegd om hem warm te houden terwijl ze zijn gezichtje schoon likte.

Lees ook  Jonge vrouw kan niet zwanger worden. Dan belt haar zus om 10 ’s avonds en zegt: “Laten we een baby krijgen!”

Madeschka is geschokt en tegelijk ontroerd. Welk monster had dit baby’tje in de ijskoude trappenhal achtergelaten? Naast de doos lag een stapel luiers en gelukkig zag de baby er redelijk gezond uit. Maar in deze temperaturen is het dankzij de wonderlijke daden van Masha dat de baby het goed stelde.

Madeschka belde onmiddellijk een ziekenwagen om de baby in veiligheid te brengen. Maar als de redders de baby willen wegnemen begint de kat hartverscheurend te janken. Ze probeert zelfs mee in de ambulance te springen en wilde haar kleine engeltje voor geen geld van de wereld achterlaten. De verplegers zijn ontroerd, maar uiteindelijk moeten ze de kat toch achterlaten.

Lees ook  Mama liet 4 maanden oud zoontje doodrotten in met maden besmette schommelstoel.

De baby stelt het goed, hoewel tot op vandaag niemand weet wie de ouders zijn. We kunnen alleen maar hopen dat hun vreselijke beslissing geweldig aan hun geweten knaagt. Moest Masha niet in de bres gesprongen zijn, dan had de baby de strenge winterse omstandigheden wellicht niet overleefd. Masha is nu de heldin van de hele stad. Ze kan nog nauwelijks ontsnappen aan de liefde en affectie die ze vandaag krijgt.

En dat heeft ze echt verdiend. Als iedereen zoveel empathie en fatsoen zou tonen, zou de wereld er heel wat beter uitzien. Daarom alleen al zou je dit aangrijpende verhaal met iedereen moeten delen die je kent!

De kleine jongen huilt zachtjes als hij de schoolbus opstapt. Als de bestuurder de reden verneemt, trekt hij onmiddellijk zijn handschoenen uit.

Een zeldzaam dier genaamd het “Magische Konijn” werd voor het eerst sinds 20 jaar opnieuw opgemerkt.