in

Deze baby’s werden achtergelaten in een doos in de muur. En dat was helemaal de schuld van de moeders.

Elk jaar worden er in de straten van Seoel in Zuid-Korea honderden pasgeboren baby’s achtergelaten. De meesten onder hen hebben een fysieke afwijking, het syndroom van Down of hun ouders zijn niet nog getrouwd. Zuid-Korea is een uiterst katholiek land waar kinderen buiten het huwelijk als iets slecht worden gezien. Een kind met een afwijking wekt bovendien schaamte en afkeer op. Wanneer er niemand is die voor hen zorgt, eindigen ze doorgaans in een weeshuis.

Maar een bijzondere man besliste om daar verandering in te brengen.

Lee Jong Rak is een bescheiden pastoor die dit probleem niet alleen onder ogen zag, maar besliste om er daadwerkelijk iets aan te doen.

Lee besliste om een soort “doos” te construeren die zou dienen als luikje waar ouders hun ongewenste baby konden deponeren. Hij noemde dit het “babydoosje”. Het blijft altijd lekker warm zodat de baby’s het niet te koud zouden hebben. Het beschikt ook over een alarm zodat de pastoor geïnformeerd wordt telkens wanneer er een baby wordt achtergelaten in de schuif.

Lees ook  André Hazes deelt pikante beelden met Monique onder de douche

Zijn bedoeling was om wanhopige ouders een alternatief te bieden. Elke dag stapelen de gevallen van achterlating zich op en de situatie wordt alsmaar erger. Een moeder die contact zocht met de pastoor verklaarde zelfs dat ze vergif had klaargemaakt om haar baby te vermoorden.

Jong Rak kon haar gelukkig overtuigen om de baby bij hem achter te laten. Op zeker ogenblik twijfelde aan zijn beslissing. Hij vreesde dat niemand van zijn luikje gebruik zou maken. Maar hij vergiste zich schromelijk.

Lees ook  Sylvie Meis heeft ze er met dit zonnige weer érg losjes bijhangen!

De baby’s werden in grote getale afgeleverd: middenin de nacht, gewoon overdag, sommigen met een briefje uitleg erbij, maar vaak ook gewoon alleen de baby. De pastoor adopteerde ondertussen 10 baby’s en volgens de wet is dit het maximum. Daar stopte het echter niet bij. Hij wilde immers niet vervallen in een onpersoonlijk weeshuis. Hij en zijn team verzorgen alle baby’s dagelijks zelf alsof het hun eigen kinderen waren.

Deze man heeft echt een hart van goud!

DEEL dit verhaal om aan te tonen dat er nog genoeg goede mensen op deze aardbol rondlopen!

Blaas hard op je duim. Wat je zult voelen, is fantastisch!

Dit doodgewone keukenapparaat ontplofte en doodde bijna haar hele familie. Jij kunt de volgende zijn. Waarschuwing!