in ,

Deze bejaarden kunnen niet lezen, maar ondertekenen het document van hun zoon. Jaren later ontdekken ze hun fout.

Het sociale drama van een uithuiszetting treft mensen van alle rangen en standen die om verschillende redenen niet in staat zijn om hun hypotheek af te lossen of om de huur te betalen. Maar het wordt nog meer hartverscheurend wanneer het gaat om oudere mensen die niet meer de energie hebben om een nieuw leven te beginnen. Des te erger wordt het wanneer ze door iemand uit hun directe omgeving opgelicht werden.

fout1

De Madrilenen Maria del Carmen Lebron, 81, en Antonio Pleguezuelo, 76, zijn analfabeet. Maria werd doof geboren en Antonio werd zelf doofstom op de leeftijd van vier. Toen hun zoon hen een paar jaar geleden om een paar documenten voor de bank te ondertekenen, hadden ze uiteraard het volste vertrouwen in hem. Maar het koppel had geen idee wat ze ondertekend hadden.

Lees ook  Moeder verkoopt huis om in een piepklein caravannetje te gaan wonen. Kijk maar eens hoe functioneel het vanbinnen is!

Onbewust hadden ze een hypotheek op hun huis aanvaard ten voordele van hun zoon Goyo. Toen die zijn baan verloor en zijn hypotheek niet meer kon afbetalen, eiste de bank het huis van het bejaarde echtpaar op. Het stel woonde er al van 1969 en had nergens om naartoe te gaan.

fout2

Gelukkig voor hen nam hun andere zoon Benjamin het heft in handen. Hij ontdekte dat zijn broer zijn ouders opgelicht had. Hij zou niet toelaten dat zij moesten opdraaien voor zijn gedrag. Hij vroeg de bank om een uitzondering te maken en verzamelde in een petitie al meer dan 200.000 handtekeningen.

Lees ook  Haar verzorgster zakt op de grond in elkaar. Zie hoe de olifant naar haar toesnelt om haar te redden

De actie had resultaat: de bank aanvaardde om het huis aan het echtpaar te laten tegen betaling van een “sociale” huurprijs. Hoewel ze dus nu wel zullen moeten betalen om in hun huis te wonen, worden ze tenminste niet op straat gezet.

DEEL dit verhaal om mensen te waarschuwen dat ze altijd goed moeten weten wat ze precies ondertekenen!

Haar man was te laat voor het concert van hun dochter. Dan kijkt mama naar de lege stoel…

De leerlingen tekenden op de doodskist van hun overleden klasgenootje. Het resultaat is verbluffend!