in

Man geeft vrouw 2e org*sme. Daarna kreeg ze vreselijke hoofdpijn en belandde ze met spoed in het ziekenhuis.

Het is één van de meest mooie ervaringen tussen twee mensen, maar een aantal jaar geleden, eindigde deze ervaring in een drama.

Een vrouw uit Engeland, genoot van een passievolle avond met haar man en was hard op weg naar haar tweede orgasme, toen er iets gebeurde dat haar leven voorgoed veranderde.

Lucinda was op dat moment zwanger van haar dochter Marri-Alice en leed aan zwangerschapsdiabetes. Door de aandoening had ze last van ernstige hoofdpijn.

“Het hield in dat ik mijn bloeddruk, vrijwel elke dag controleerde. Op een zaterdagmorgen, was mijn bloeddruk zo laag, dat ik weer in bed kroop bij Tony.

Van het één kwam het ander en nadat ik een tweede org*sme kreeg, voelde ik die bekende scherpe pijn in mijn hoofd, net boven mijn rechteroog,” vertelde ze.

“Het voelt normaal gesproken een beetje als ijshoofdpijn en duurt nooit lang – maar deze keer ging het niet weg en al gauw werd de pijn ondragelijk,” voegde ze eraan toe.

Lees ook  2 corona doden vandaag, 155 nieuwe coronapatiënten, in totaal 959 positief geteste personen

Haar man Tony werd bezorgd en belde de ambulance. Lucinda werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze kunstmatig in coma werd gebracht.

Het bleek dat Lucinda getroffen was door HSA (Hoofdpijn tijdens S*ksuele Activiteit), dat de aanleiding was voor een reeks levensbedreigende beroertes.

HSA, wat in de volksmond ook wel “s*kshoofdpijn” genoemd wordt, komt meestal voor tijdens of vlak na een org*sme. Het komt onregelmatig voor en komt vaker voor bij mannen.

In zeldzame gevallen, kan het leiden tot een hersenbloeding of beroerte, zoals bij Lucinda het geval was. De exacte oorzaak van deze hoofdpijn is nog niet bekend.

Lucinda ontwaakte na zes dagen uit haar coma en kon de linkerkant van haar lichaam niet bewegen.

“Wakker worden na een coma is een traag en verwarrend proces. Ik weigerde te erkennen dat ik een beroerte had gehad,” vertelt ze.

Maar Lucinda moest de waarheid onder ogen zien en was er kapot van toen ze te horen kreeg dat ze aan de linkerkant van haar lichaam verlamd was.

Lees ook  Vrouw in het gezicht gespuugd na verkeersruzie in Tilburg

Het was een bittere pil: “Ik realiseerde me niet hoeveel schade ik geleden had, totdat de verpleegster het vertelde. Ik kon niet geloven wat ze allemaal zei. Ik kreeg zelfmoordgedachten.”

Maar Lucinda deed haar uiterste best om te herstellen voor haar ongeboren kind. Ze verbleef in de daaropvolgende maanden in het ziekenhuis, tot haar dochter door middel van een keizersnee ter wereld kwam.

Artsen konden haar verder het goede nieuws brengen dat de kans om dit type beroerte in de toekomst weer te krijgen zeer klein is.

Lucinda kan dus zorgeloos genieten van een normaal seksleven wanneer ze daar klaar voor is.

Maar Lucinda bekijkt het positief: “Wat er gebeurd is, heeft me in positieve zin veranderd. Ik waardeer elk moment en de steun die mijn familie en vrienden mij gegeven hebben. Ik begrijp nu beter wat echte liefde is.”

Dat is een uitgangspunt waar velen van ons, wat van kunnen leren.

9 opvallende symptomen die aangeven dat de menopauze voor jou begonnen is

Droomvakantie van 11.000 euro in viersterrenhotel op Cuba blijkt nachtmerrie: “Ik barstte in tranen uit”