in ,

Deze koe was zo bang dat ze begon te huilen. Tot ze zag waar men haar naartoe bracht …

Als melkboerderijen gesloten worden, is het lot van de achterblijvende koeien vaak snel bezegeld. Als er geen andere boerderijen zijn die ze overnemen, eindigen ze steevast in het slachthuis. Zo zou het ook de melkkoe Emma vergaan. De boerderij, waar ze haar leven lang melk geproduceerd had, sloot haar deuren.

Emma deelt dit lot met duizenden andere melkkoeien. De koeien kunnen maar gemolken worden als ze een kalf verwachten of bevallen zijn. De kalveren worden meteen weggenomen en hun melk komt in de voedingsindustrie terecht. Vaak blijven de koeien en de kalveren na dergelijke ervaring getraumatiseerd achter – en dit proces herhaalt zich keer op keer. De koe wordt opnieuw bezwangerd en alles begint helemaal opnieuw.

Lees ook  14 jaar cel voor Nederlander (42) na brute s*ksmoord in Zwitserland

koe1

Gelukkig zijn er nog organisaties met medelevende mensen zoals de “Koe Redding Rhein-Berg Rusthuis voor Dieren.” Deze vereniging beschikt over een grote boerderij waren afgedankte dieren op een waardige manier van hun levenseinde kunnen genieten. Deze vereniging koopt afgedankte dieren zoals Emma op en geeft ze een nieuwe thuis op hun domein. Zo ook Emma. Maar dan gebeurt er plotseling iets hartverscheurend:

koe2

Als Emma in de voor haar vreemde oplegger geladen wordt en niet weet wat er met haar staat te gebeuren, begint ze van angst dikke tranen te huilen. Op het domein aangekomen, laten ze haar los in de weide bij de andere koeien. Ze heeft het grootste deel van haar leven in een veel te kleine stal gewoond en is nog wat onwennig bij het zien van zoveel vrijheid.

Lees ook  De kangoeroe sterft. Maar wat de fotograaf daarna vastlegt, is echt hartverscheurend.

koe3

De andere koeien, die eveneens van de slachting gered werden, benaderen Emma nieuwsgierig en geven haar een natte neus. Algauw is Emma ontspannen en begint ze stilaan van haar herwonnen vrijheid te genieten.

koe4

Als de andere koeien vrolijk in de weide beginnen te huppelen, doet ze ijverig mee. Koeien zijn immers net als paarden echte kuddedieren. Een leven in een veel te kleine stal is voor hen eigenlijk gewoon wreed en onnatuurlijk.

koe5

Hieronder kan je het avontuur van Emma nog eens helemaal bekijken. DEEL deze emotionele video met je vrienden op Facebook!

Kinderen spelen in de duinen, totdat ze een 5-jarig meisje ontdekken wat levend begraven is

Klein meisje mist 1 dag school voor de begrafenis van haar moeder en mag niet mee op schooluitstap.