in

Deze oma doet 1 wortel, 1 ei en koffie in het kokend water. 20 minuten later maakt het resultaat me sprakeloos!

Iedereen heeft wel eens gezegd hoe oneerlijk het leven soms is, en allemaal hebben we ons wel eens laten ontmoedigen door een tegenslag. Maar deze oma laat zien hoe we alle tegenspoed en obstakels met slechts drie ingrediënten kunnen overwinnen. Vreemd, niet? Wacht maar tot op het einde van dit verhaal!

Een meisje gaat regelmatig bij haar oma op bezoek. Maar op een dag is de jonge vrouw erg depressief. Ze is teleurgesteld in het leven. Ze is getekend door ergernissen: telkens als ze een probleem overwonnen heeft, dient zich een nieuwe hindernis aan. Ze vertelt haar oma dat ze ten einde raad is en niet weet wat te doen om uit deze vicieuze cirkel te geraken.

Zonder een woord te zeggen gaat de oude dame naar de keuken. Ze vult drie potten met water en brengt het aan de kook. Dan legt ze een paar wortelen in de ene ketel en eieren in de tweede ketel. Vervolgens gooit ze enkele koffiebonen in de derde pot.

Lees ook  Stervende moeder heeft nog maar 2 weken te leven. Dan schokt ze haar artsen als blijkt dat haar kanker op wonderbaarlijke wijze is verdwenen

Na 20 minuten dooft ze het vuur en doet alle ingrediënten in drie kleine schaaltjes. Vervolgens vroeg ze haar kleindochter om te beschrijven wat ze ziet. “Wortelen, eieren en koffie”, antwoordde de jonge vrouw perplex. Haar oma vroeg daarop om de gekookte wortelen aan te raken, de eieren te pellen en van de koffie te proeven. Het jonge meisje riep in verbazing uit: “Maar waarom?”

Haar oma legde uit dat de drie ingrediënten allemaal aan dezelfde test onderworpen werden, met name kokend water, en hier telkens verschillend op reageerden.

“De rauwe wortelen waren hard en stijf. Na het koken werden ze zacht. Het ei was kwetsbaar. De zeer dunne schil beschermde de vloeistof binnenin. Maar na het koken werd de buitenkant gehard. De koffiebonen waren ook hard, maar nadat ze in het kokend water ondergedompeld werden, vermengden ze met het water.”

“En jij, welke ingrediënt ben jij?”, vroeg de oma. “Het ei? De wortel? Of de koffie?”

“Denk even na: Ben ik de wortel die robuust en sterk lijkt, maar met al die pijn en tegenspoed de kracht verliest en wil opgeven?”

Lees ook  Moeder die baby de borst geeft, spuit melk op vrouw die vraagt of ze het ergens anders kan doen.

“Of ben ik een ei? Met een gevoelig hart, maar na een scheiding, overlijden of financiële problemen wordt het hard en gevoelloos?”

“Of ben ik de koffieboon? Die een heerlijke smaak vrijgeeft nadat het gekookt wordt? Als je de koffieboon bent zal je ernstige en moeilijke situaties zien als een kans om beter te worden. De koffieboon zet een moeilijke en pijnlijke situatie om in iets positief.”

Zeer wijze woorden van deze oma! Misschien iets om aan te denken als je met een tegenslag geconfronteerd wordt. We veranderen ons gedrag precies zoals deze ingrediënten: soms worden we week zoals de wortelen, en soms hard als een hardgekookt ei. Maar we kunnen er ook voor kiezen om een koffieboon te zijn. Alleen wijzelf kunnen veranderen hoe we reageren op moeilijke momenten in het leven. Welke ingrediënt ben jij?

DEEL dit inspirerende bericht met je vrienden!

Je zou zeggen dat dit een normaal zwembad is, maar als het begint vol te lopen … Wauw!

Ik geloofde het eerst niet, maar deze specerij smelt vet echt weg … En nog zoveel meer!