in

Deze thee is een heus wondermiddel. Je buikvet verdwijnt en je huid verbetert erdoor

Matcha wordt gemaakt van Gyokuro-bladeren. Ze worden na het plukken gedurende drie weken lang onder speciale matten in de schaduw bewaard. Daardoor produceren de planten nog meer chlorofyl en krijgen de bladen hun rijke, groene kleur. Deze waardevolle plant produceert stoffen zoals polyfenolen, antioxidanten en betacaroteen, waardoor het uitermate geschikt is om thee van te trekken. Hieronder geven we je 7 goede redenen waarom je regelmatig deze thee zou moeten drinken:

1. Tegen kanker
Matcha bevat in vergleijking met andere theesoorten ongeveer honderd keer meer epigallocatechinegallaat – een ingrediënt dat de ontwikkeling van kankercellen tegengaat.

2. Bevordert het metabolisme
Matcha stimuleert de stofwisseling en de verbranding van vet. Dus wie wil diëten kan dit ondersteunen door deze thee te drinken. Studies hebben aangetoond dat het afslankingsproces vier keer sneller verloopt.

Lees ook  Overlevende van kanker viert haar 100ste verjaardag één week nadat ze herstelde van COVID-19

3. Stimulerend middel
In tegenstelling tot koffie wordt de cafeïne hier langzaam in het bloed losgelaten, namelijk met tussenpozen van enkele uren.

4. Een mooiere huid
De polyfenolen in de thee bieden een natuurlijke bescherming tegen UV en gaat vroegtijdige veroudering van je huid tegen.

5. Verbetert het immuunsysteem
De EGCG in de thee stimuleert de aanmaak van regelende T-cellen waardoor ook het immuunsysteem aangesterkt wordt.

6. Verlaagt de cholesterol
Deze thee verhoogt de goede cholesterol en verlaagt de slechte cholesterol in het lichaam. Hierdoor wordt ook het risico op hart- en vaatziektes verminderd.

7. Controleert diabetes
Al eeuwenlang wordt deze thee in bepaalde culturen gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Als je niet gewend bent om Matcha thee te drinken, moet je beginnen met kleine dosissen. Een vierde theelepel volstaat in het begin. Dan kan je langzaam beginnen opbouwen tot een volledige theelepel.

Lees ook  Monica Geuze heeft een nieuwe vriend

Lees op de volgende pagina hoe je een thee van Matcha maakt!

Matcha thee wordt op de volgende manier bereid:

  • Een middelgrote kom
  • Een theelepel
  • Een zeef
  • Een garde
  • Matcha poeder
  • Water

Instructies:

  • Verwarm een kopje water tot 80 graden.
  • Zeef het poeder vervolgens in een kleine kom.
  • Giet een halve kop heet water in de schotel en roer het poeder goed tot het een gelijkmatige pasta wordt.
  • Vul de schotel met het resterende water en roer met de garde. Dan een beetje laten afkoelen en je kunt van je thee genieten.

De heilzame werking van deze thee is werkelijk verbluffend. Probeer het zelf eens uit!

DEEL deze gezondheidsinformatie met je vrienden op Facebook!

Ze heeft nog maar enkele seconden te leven, dus snoert mama haar pasgeborene in het babystoeltje vast en gooit ze het met kind en al het raam uit

Een vrouw hoort gegil vanuit de keuken komen. Als ze er naartoe loopt en de babysitter op de grond ziet liggen, is ze geschokt