in ,

Deze Vader herkent zijn familie niet meer. Het idee van zijn zoon verandert alles

Wereldwijd zijn miljoenen mensen getroffen door de ziekte van Alzheimer. De ziekte is niet alleen voor verlammend voor de patiënten zelf, maar ook voor de familieleden is deze diagnose een lijdensweg.

Helaas voor Ted McDermott en zijn familie werd er enkele jaren geleden ook bij hem Alzheimer vastgesteld. Elke dag wordt zijn geheugen en zijn humeur een beetje slechter, maar zijn zoon Mac vond iets om zijn vader terug te brengen – al was het soms maar voor een minuutje.

De passie van Ted was altijd al muziek geweest. In zijn jonge jaren reisde hij door het Verenigd Koninkrijk om er in clubs en bars te zingen. Maar naarmate hij ouder werd, trouwde en kinderen kreeg, werd het moeilijk om nog langer op te treden.

Hoewel zijn professionele carrière over is nu, draagt de oude man muziek nog altijd in zijn hart.

Lees ook  Nederlander opgepakt voor kindermarteling

“Papa was zijn hele leven een zanger – hij reisde door het hele land om in clubs te zingen. Hij werkte in een fabriek nadat hij trouwde, maar bleef zijdelings nog wel een beetje optreden. Zijn bijnaam was “The Songaminute Man” – gewoon omdat hij zoveel liedjes kende.

De laatste jaren is zijn geheugen erg verslechterd – vaak herkent hij familieleden niet en is soms agressief.”

Die uitbarstingen maken het moeilijk om met Ted om te gaan, zowel medisch als emotioneel. Maar Mac is vastberaden om de geest van Ted levende te houden. Dus bedacht hij een geniaal plannetje!

Als Mac merkt dat zijn vader het een beetje moeilijk heeft, zet hij zijn favoriete nummers op en begint te zingen. Ted herkent de woorden en begint luidop mee te zingen. Deze momenten helpen Mac om zijn vader te blijven bijstaan.

Lees ook  Haar man was te laat voor het concert van hun dochter. Dan kijkt mama naar de lege stoel…

“Als hij kan zingen is hij weer helemaal terug. Het zijn deze momenten die we echt koesteren. Het plan is om zijn zangstonden zoveel mogelijk te delen en zo geld in te zamelen voor de Alzheimer’s Society – meer in het bijzonder om meer mensen zoals ons te helpen.”

Ze zijn ook een crowdfundingcampagne gestart in de hoop om genoeg geld in te zamelen zodat Ted zijn eigen album zou kunnen opnemen – en 25 procent van de opbrengst gaat naar onderzoek naar Alzheimer.

Geniet van het hartverwarmende duet tussen vader en zoon in de onderstaande video en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Oma met de langste nagels ter wereld: Mooi of smerig?

Dit is de uitkering die dit stel krijgt omdat ze beiden te dik zijn om te werken (Foto’s).