in

Deze vrouw (44) heeft op een briljante manier haar gestolen fiets gevonden

Het overkomt iedereen weleens die in de stad woont: je fiets wordt gestolen. De meesten geven dan de hoop op en kopen een nieuwe. Maar deze vrouw had een briljante oplossing een heeft haar dure fiets daardoor gewoon terug. Daar kunnen we nog iets van leren!

Al moet je wel stevig in je schoenen staan, wil je durven wat Sharon deed.

Politie
Slechts enkele dagen nadat Sharon Jensons dure fiets van 700 pond (815 euro) werd gestolen, zag ze er een advertentie van voorbijkomen. Ze nam contact op met de politie, maar die vonden dat er onvoldoende informatie was om door te gaan met een onderzoek. Sharon snapte er niets van. Ze had de naam van de dief, het adres en zijn telefoonnummer. Hoezo te weinig informatie? “Dit heeft me doen beseffen hoe slecht de politie hier te werk gaat. Dat maakt me zo boos”, zegt Sharon.

Lees ook  Oude, blinde vrouw dacht dat haar zoon 20 jaar geleden het huis uitgetrokken was, maar krijgt nu schokkend nieuws te horen.

 

Nu of nooit
Als de politie niks wilde doen, dan gaat ze zelf maar achter haar gestolen fiets aan. Ze nam met een goedkope simkaart contact op met de potentiële koper en vroeg om een proefrit. De vrouw ging bij de dief thuis langs. Ze zag dat de fiets echt van haar was en vroeg of ze er een rondje mee kon fietsen. “Ik was hartstikke zenuwachtig. Ik wist dat dit mijn enige kans was. Ik fietste weg, ging de hoek om en dacht: ‘Het is nu of nooit’”, gaat ze verder. Ze trapte harder en harder ging sneller en sneller fietsen. “Ik zag dat hij me niet volgde.”

Beschuldigd
Sharon fietste naar een winkel, waar het personeel haar fiets zou bewaren, terwijl ze haar auto haalde. De dief had door dat ze niet meer terugkwam en sms’te Sharon waarin hij eiste dat ze de fiets terug kwam brengen. Hij belde haar zelfs, toen ze niet reageerde. Sharon lachte en hing meteen op nadat ze had gezegd dat de fiets van haar was en hem had beschuldigd voor diefstal.

Lees ook  AANSLAG op moskee: 6 doden 8 zwaargewonden!

Heldhaftigheid
Sharon nam weer contact op met de politie, maar die deden opnieuw niets. “Ze zeiden dat het mijn woord tegen de zijne was”, gaat ze verder.”Geen wonder dat criminelen denken dat ze ermee wegkomen, dat kunnen ze dus gewoon ook.” Aan de politie heeft ze dus niets gehad, maar dankzij haar eigen heldhaftigheid heeft ze nu gelukkig wel haar dure fiets terug.

Dokter kapot van schuldgevoel nadat hij tijdens keizersnede per ongeluk in hoofdje van te vroeg geboren baby sneed.

Heb jij de ‘Onbekende zus’ van Yolanthe gezien? Ze zorgt behoorlijk voor wat opschudding!