in

Deze vrouw dacht dat de diarree te wijten was aan stress totdat de dokter zei dat het levensgevaarlijk was

Deze 34-jarige vrouw zag haar spijsverteringsklachten als tekenen van stress en slechte eetgewoonten. Maar dit was de verkeerde analyse – in feite leed ze aan darmkanker. Nu roept ze anderen op om zorg te zoeken voordat het laat is.

Twee jaar geleden begon de 34-jarige Diana Zepeda problemen te krijgen met de spijsvertering. Ze werd vaak getroffen door diarree, maar gaf echter de schuld aan de milde symptomen van stress en slechte eetgewoonten.

– Ik dacht bij mezelf: Ik veronderstel dat ik geen sushi mag eten die 40 minuten in iemands auto heeft gelegen, zo vertelt Diana tegen Today.

Uiteindelijk werden de symptomen echter zo duidelijk dat Diana in januari vorig jaar om verzorging vroeg, maar de 34-jarige was er nog steeds van overtuigd dat het geen ernstige ziekte was die dit veroorzaakte. Maar ze had het volledig mis.

De behandeling maakte haar zieker

Ten eerste begonnen artsen Diana te behandelen met antibiotica nadat ze een E. coli-infectie hadden ontdekt. Maar het probleem was dat de symptomen van Diana niet verbeterden door medicatie, maar in plaats daarvan verslechterden.

Lees ook  Arjanne (36) viel 106 kilo af: 'Ik bedacht mijn eigen dieet'

De arts besloot toen dat ze een colonoscopie zouden uitvoeren, maar toen Diana zich klaarmaakte voor het onderzoek, werd ze plotseling zieker.

– Ik begon me slecht te voelen, had hevige maagkrampen en zat verstopt. Ik kon niet stoppen met overgeven, zo herinnert ze zich.

Een operatie was nodig

Omdat Diana niet in staat was om haar colonoscopie uit te voeren, werd alleen het onderste deel van haar dikke darm onderzocht. En dat was genoeg voor de artsen om de symptomen te ontdekken van wat de oorzaak was, een tumor. Diana werd gediagnosticeerd met darmkanker in stadium 4.

Verdere tests toonden aan dat de kanker zich had verspreid naar haar lever en de artsen drongen er daarom bij haar op aan een operatie te ondergaan om bijvoorbeeld delen van de dikke darm, 75% van haar lever en galblaas, te verwijderen.

Lees ook  Werd Wesley verleid door andere voetbalvrouw?

Nu, bijna zes maanden later, is de zware behandeling voltooid. Maar ondanks het feit dat de artsen zeggen dat er een 50% risico is dat de kanker binnen vijf jaar terugkeert, is Diana positief.

– Ik heb een kans om beter te worden. Er is niets positiefs wanneer je kanker krijgt, maar ik voel me nog steeds ongelofelijk gelukkig.

Zorgwekkende trend

Zepeda maakt deel uit van een verontrustende trend omtrent darmkanker, die vroeger mensen van meer dan 50 jaar trof. Dat is echter niet meer het geval, en volgens Today gebeurt het tegenwoordig vier keer zo vaak dat mensen onder de 50 jaar last hebben van darmkanker dan dertig jaar geleden.

Diana heeft nu een belangrijke boodschap voor de wereld:

– Sluit zelfdiagnose uit en ga gewoon naar de dokter!

Hoewel het meestal geen kanker is, is het altijd goed om de symptomen één keer te vaak te controleren dan te weinig.

Weg met rugpijn in 5 minuten met deze Japanse methode – alles wat je nodig hebt is een handdoek

Kwetsbare jongen neemt verborgen microfoontje mee naar school – 1 dag later, worden er 2 leraren ontslagen.