in

Déze vrouw gaat Dionne Stax vervangen bij het NOS Journaal

Dionne Stax (34) verruilt het NOS Journaal voor een nieuw avontuur op radio en tv bij Avrotros. Déze nieuwslezeres gaat haar vervangen.

Na 12 jaar gaat Dionne de NOS verlaten. Vanaf 1 januari gaat ze op NPO Radio 1 samen met Toine van Peperstraten een nieuw actualiteitenprogramma presenteren. Verder maakt ze qua tv de overstap naar Avrotros. Voor deze omroep gaat ze onder andere het programma DNA Onbekend presenteren.

Saïda Maggé (31) wordt de nieuwe presentator van het NOS Journaal en volgt daarmee Dionne op. Ze is momenteel invalpresentator bij Nieuwsuur. Ook is ze te horen op NPO Radio 1 bij Nieuws en Co in het programmaonderdeel De Bus. Voor die tijd presenteerde zij jarenlang het AT5 Nieuws.

Lees ook  Familie adopteert twee kinderen en hun huis wordt vernield – de reden waarom is vreselijk

Enorme eer
Saïda begint in november en heeft er onwijs veel zin in. “Ik kan niet wachten om dagelijks met het belangrijkste nieuws van de dag aan de slag te gaan”, zegt ze tegen haar nieuwe werkgever. “En dat ik dat mag doen voor de mooiste en grootste nieuwsredactie van Nederland is natuurlijk een enorme eer.”

Lees ook  WAARSCHUWING: Nieuwe spinsoort laat mensenvlees met één beet rotten en verstopt zich graag in je kleding

Aanwinst
In eerste instantie gaat ze vooral de ochtend- en dagjournaals presenteren. Wie weet wat de toekomt haar brengt. Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws is in ieder geval blij met de aanwinst. “Saïda is een gedreven journalist en heeft bij AT5 en Nieuwsuur de nodige tv-ervaring opgedaan.”

HEFTIG: Bridget belandt op de spoedeisende hulp

Code geel voor onweer en stevige rukwinden, ook kans op waterhozen op zee