in

Deze vrouw is al 14 jaar zwanger en er komt maar geen einde aan…

Kinderen kunnen bijtijds behoorlijk ergerlijk zijn: ze maken lawaai en maken alles vuil. Als ze nog klein zijn, beroven ze je van je slaap. Zoveel zorgen, om van een kind een volwassene te maken, het werk lijkt eindeloos. Maar de Familie Radford uit Engeland kan met de klachten van ouders die één of twee kinderen hebben alleen maar lachen: zijn hebben er 19!

Ja hoor, negentien kinderen hebben de Radfords uit Morecambe. Om tot een rond getal te komen, is nummer 20 al onderweg. Alle zwangerschapsmaanden bij elkaar opgeteld geeft veertien jaar zwangerschap (de laatste niet incluis). Tien zonen en negen dochters hebben Suzanne en Noel Radford reeds op de wereld gezet.

Lees ook  Je kan meer dan €1000 per week verdienen door themaparken in Amerika uit te testen

Het eerste kind werd 28 jaar geleden geboren. Suzanne was toen veertien jaar oud.

Sindsdien kwamen er elke twee jaar nieuwe broers en zusjes bij. Nu zijn de Radfords het kinderrijkste gezin van Engeland. Ze hebben er zelfs een televisieprogramma over gemaakt: ’16 Kids and Counting’ (’16 kinderen en er komen er nog’). Ook heeft de familie een eigen bakkerij ‘Radford’s Pie Company’ in Heysham, een kuststadje nabij hun geboortedorp.

Het hele gezin leeft onder een dak en dat brengt een hoop organisatie met zich mee. Voor het ontbijt hebben ze tien liter melk en twee kartons cornflakes nodig. Dat heeft natuurlijk ook een prijskaartje: £30000 (€35000) per jaar kost het om dit gezin te voorzien. Ze zijn niet afhankelijk van sociale (en financiële) bijstand en zorgen zelf, naast de kinderbijslag, voor een vast inkomen met hun bakkerij.

Lees ook  EOTBDD-deelneemster onherkenbaar met nieuwe lippen

Wat het gebruik van de badkamer betreft moeten ze wel zeer goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze hebben wel tien slaapkamers maar er is maar één badkamer.

Ondertussen zijn Suzanne en Noel niet de enige die de familie uitbreiden. De oudste dochter is 23 en ze heeft ook al drie kindere. Het is duidelijk dat ze moeders voorbeeld wil volgen. Hopelijk zijn de Bradfords ook net zo ’n goeie grootouders als ouders.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Patiënten zouden vaker hun huisdieren naar de zorginstelling moeten kunnen meenemen. Wat vind jij hiervan?

Mama plette haar baby dood nadat ze dronken in slaap was gevallen.