in

Deze week met de auto op pad? Klop dan even op de motorkap voor je vertrekt

Er kan van alles onder de motorkap vandaan komen!
Deze week staat Nederland in het teken van kou, kou en nog eens kou. Er wordt zelfs gesproken over een op handen zijnde Elfstedentocht! Natuurlijk wil je met temperaturen ver onder het vriespunt het liefste binnen blijven en met een dekentje op de bank liggen.

Schuilen
Want met deze extreme kou zijn niet alleen mensen geneigd zich te verstoppen en pas weer uit hun verstopplek vandaan te komen als de kou is overgewaaid. Ook dieren vinden het momenteel niet prettig om buiten te zijn en zoeken hun heil dan ook op lekkere warme plekjes, zoals onder jouw motorkap. Wanneer je net hebt gereden en de motor nog moet afkoelen is het voor met name katten ontzettend fijn om zich daar tegenaan te nestelen.

Lees ook  Een meisje van 13 liet iets levend achter in een container. De bejaarden die het eruit haalden, nemen het mee naar huis.

Katten
Ook bovenop de band of onder de auto zijn plekken waar katten gaan neerstrijken. Check je niet even of er misschien een kat in of rondom jouw auto verstopt zit, dan breng je deze mogelijk in gevaar op het moment dat je de auto start. Omdat katten enorm alert zijn en snel schrikken van onverwacht bewegingen is het voldoende om op de motorkap te kloppen voor je vertrekt. Mocht er een kat in je motorkap zitten, dan wordt deze wakker door het geklop en maakt hij zich snel uit de voeten. Zo creëer je een veilige omgeving voor mens en dier!

Lees ook  PAS OP! Wend je ogen nooit van de kassabediende af als je met je bankkaart betaalt.

Daar zit een luchtje aan… Deze lichaamsgeurtjes moet je nóóit negeren!

Oh-oh, dit overkwam een kersverse moeder: “Ik heb intens spijt van de naam”.