in

Dierenasiel krijgt achtergelaten hond binnen en merkt dan dit hartverscheurende briefje op

Een dierenasiel uit het Nieuw-Zeelandse heeft onlangs een achtergelaten Jack Russell Terriër aangetroffen en doet nu een oproep om het baasje te vinden. Aan de halsband van het achtergelaten dier was een hartverscheurende boodschap bevestigd.

(Lees verder onder de foto)

“Hallo, ik ben Roxy. Mijn eigenaar kan niet voor mij zorgen. Jij wel?”, staat op het briefje dat aan de hond was bevestigd. Dierenasiel SPCA Auckland postte de foto’s en de oproep op haar Facebookpagina. “We hopen dat iemand Roxy herkent en meer informatie over haar heeft”, schrijft het asiel. “Alle tips zullen vertrouwelijk behandeld worden.”

Lees ook  Eend doodgeslagen met stoeptegel in Spijkenisse: buurt verbijsterd

De organisatie maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen duidelijk te maken dat dierenverwaarlozing een misdrijf is, ook al veranderen de omstandigheden waardoor mensen misschien niet eeuwig voor hun huisdier kunnen zorgen. “We begrijpen dat de omstandigheden van baasjes kunnen veranderen en dat families soms op een punt belanden waarop ze niet meer voor hun dieren kunnen zorgen. Maar we willen erop wijzen dat er altijd een andere optie is en dat er altijd mensen zijn die kunnen helpen.”

Lees ook  Slechts bepaalde mensen kunnen het verborgen dier zien – ben jij zo’n bijzonder iemand?

Dit wist je nog niet: zó hoor je je droogshampoo eigenlijk te gebruiken!

Baby baviaan wordt gepakt door leeuw – maar wat de camera vastlegt verrast de hele wereld