in

Houd je hond tijdens een boswandeling in de gaten – Jonge eikels en eikenblad zijn giftig!

Jonge eikels en eikenblad zijn giftig voor veel dieren. Nu de weersomstandigheden iets minder zomers worden en er al gesproken wordt over een heuse ‘herfststorm’, begint het bij veel hondenbaasjes waarschijnlijk al te kriebelen.

Het wordt weer tijd voor lange boswandelingen samen met je hond. Heerlijk! Toch raadt de dierenbescherming aan je viervoeter goed in de gaten te houden.

De blaadjes en eikels die uit de bomen vallen kunnen gevaar met zich meebrengen. “Dieren kunnen erg ziek worden van eikels”, aldus de Dierenbescherming.

Herfst
Ondanks dat de herfstkleuren in het bos zorgen voor een prachtig aanzicht, kunnen deze gekleurde eikenbladen en eikels voor gevaar zorgen.

Lees ook  Schilder dondert van ladder nadat bejaarde eraan schudt omdat het in de weg stond.

De Dierenbescherming liet in een Facebook-bericht weten dat onder meer paarden, schapen, honden en geiten erg ziek kunnen worden van eikels. ”In eikels zit veel tannine.

Als bijvoorbeeld een hond hier teveel van binnenkrijgt, zal de hond braken, last van diarree krijgen en buikpijn hebben”, schrijft de Dierenbescherming op Facebook.

Goed opletten
De organisatie roept mensen op hun hond goed in de gaten te houden tijdens het uitlaten. Uiteraard hoef je je trouwe viervoeter niet bij elk blaadje weg te trekken, maar een extra beetje alertheid is wel op z’n plek.

Lees ook  Buren Stemmen ermee in om een hondenluikje in hun hek te maken zodat hun honden wat vaker met elkaar kunnen spelen.

“Zorg ervoor dat je hond niet op de eikels kauwt. Als je dier één eikeltje binnen heeft gekregen, is dat niet direct een probleem.

Ook oudere eikels, die inmiddels al bruin gekleurd zijn, zijn minder gevaarlijk”, aldus de Dierenbescherming.

Dierenarts
Heeft je hond wél van de eikels of eikenbladen gesnoept en merk je dat je hond klachten ervaart? In dat geval raadt de dierenbescherming aan in elk geval een dierenarts te waarschuwen. Neem in dit geval het zekere voor het onzekere.

Slecht nieuws voor Snoop Dogg – Sterkte Snoop!

Hoogbejaarde man (91) valt van scootmobiel – waarna agent meteen op het voertuig springt en wegrijdt