in

Aziatische stropers schieten zwanen in centrum Den Haag af met harpoen om op te eten

De politie meldt dat mannen met een ‘Aziatisch uiterlijk’ donderdagochtend in het centrum van Den Haag enkele zwanen beschoten met een harpoen. Daarna zouden ze de dieren meegenomen hebben.

Het incident werd opgemerkt door enkele omwonenden. Die waarschuwden meteen een wijkagent. De plaatselijke politie startte een onderzoek en is op zoek naar de daders. Volgens AD/Haagsche Courant sloegen de dierenbeulen toe in de vroege uurtjes aan de Boomsluiterskade.

Lees ook  Wanneer twee bange puppy’s in asiel terechtkomen, ontsnapte een mama hond om de twee te troosten

Het is niet bekend om hoeveel vogels het precies gaat. Ze schoten de zwanen af met een harpoen en trokken de kadavers aan de kant. Daarna namen ze de dieren mee in een busje.

Op het bureau Hoefkade hadden ze al langer in de gaten dat er iets niet klopte. “We missen meerdere zwanen en wilde ganzen. De ganzen vliegen weg, maar zwanen blijven gewoon op hun plek zitten”, klinkt het daar.

Lees ook  Do (21) dacht aan euthanasie, maar dankzij haar hulphond Moos heeft ze weer zin in het leven

De verdachten zijn weggereden in een wit busje. Helaas kon er geen kenteken genoteerd worden. De politie neemt de zaak zeer ernstig. “Dit heeft niets te maken met vogels spotten, maar alles met stropers. Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt in Den Haag.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Broedende zwaan in Amersfoort bekogeld met stenen en bierflesjes.

Papa die dochtertje met Down verdedigde brutaal in elkaar geslagen.