in

Dierenheld maakt van oude weggegooide banden duizenden knusse bedjes voor zwerfhonden en -katten

„Wat troep was is nu iets erg bruikbaars voor dieren,” aldus Amarildo Silva Filho (23) uit Brazilië. Hoewel de worstelende kunstenaar eerst in een supermarkt werkte om de rekeningen te betalen, voelde hij alsof dat niet zijn ware levensdoel was.

Wat Amarildo echt wilde, was om dieren en het milieu helpen.

Zijn buurt in Brazilië ligt vaak vol met troep. Amarildo ziet echter een hoop potentieel in de verlaten en weggegooide spullen.

Op een dag kwam hij een hoop banden tegen op straat. Omdat Amarildo altijd affiniteit had om spullen te hergebruiken, wilde hij proberen om een band in een bedje voor zwerfdieren te transformeren.

Lees ook  Zwangere hond Jip werd nooit opgehaald uit het hondenpension

Het begon als een simpel experiment, maar werd snel een echte missie. De laatste twee jaar heeft Amarildo meer dan 6000 afgedankte banden in knusse en warme bedjes voor dieren getransformeerd.

Het hele proces duurt zo’n 40 minuten. Amarildo snijdt en was de banden. Daarna zorgt hij ervoor dat de band gepersonaliseerd wordt, met verschillende kleuren en motieven.

Lees ook  Dierenbeulen amputeren 4 poten van puppy en laten hem achter in bos

Uiteindelijk schrijft hij de naam erop van het dier dat het bedje zal gebruiken. Hij vindt de banden op straat, koopt ze in bulk of ontvangt ze als donaties.

Amarildos bedjes voor dieren zijn zo populair geworden dat hij bestellingen uit het hele land ontvangt. Hij hoopt zijn handel uit te breiden omdat hij vooralsnog alles alleen doet en de bedjes via zijn Facebookpagina verkoopt.

Wat een geweldig idee van Amarildo, vindt je ook niet?

Anouk vindt nieuwe single Ali B ‘echt heel slecht’.

Meisje (3) op fietsje met zijwieltjes racet tegen politie