in

Dikste man ter wereld verliest 334 kilo

De Mexicaanse Juan Pedro Franco (35) woog op zijn dieptepunt 595 kilo en kwam daarmee in het Guinness Book of Records.

De morbide obese man woog in 2016 nog 595 kilo. Zijn veel te hoge gewicht kwam mede doordat hij al acht jaar lang in bed lag.

Franco kon niet lopen en zelfs nauwelijks bewegen vanwege zijn gigantische overgewicht. Daarom was hij afhankelijk van de zorg van zijn familie. Naast zijn overgewicht lijdt de Mexicaan ook nog eens aan diabetes type 2.

Franco was zijn overgewicht zat, en besloot af te vallen. Dat deed hij niet zonder succes. Momenteel weegt de man ‘nog maar’ 261 kilo.

Hij is nog steeds te zwaar, maar Franco is al meer dan de helft van zijn gewicht kwijt. Daarmee is hij goed op weg naar een gezond leven.

Lees ook  Borstdensiteit is wellicht de belangrijkste indicator van een verhoogd risico op borstkanker.

Om deze progressie te boeken heeft de Mexicaan drie operaties ondergaan. Maar daarmee is hij er nog lang niet.

Om zijn streefgewicht van ongeveer honderddertig kilo te bereiken, moet hij nog een keer onder het mes.

Vel
Omdat hij in relatief korte tijd veel kilo’s is kwijtgeraakt, zit de Mexicaan met enorm veel overtollige huid opgescheept.

Het loshangende vel weegt bij elkaar zo’n tachtig kilo en tast zijn balans aan bij het lopen. Het verwijderen van de huid is daarom noodzakelijk.

Maar het is geen gemakkelijke ingreep, stelt bariatrisch chirurg Jose Antonio Castañeda. Volgens hem zijn er meerdere chirurgen nodig die nauw samenwerken bij een operatie van deze omvang.

Lees ook  Gaby Blaaser heeft wel een heel uitdagende ´Paas outfit´ aangetrokken

De verwachting luidt dat Franco in de komende zes maanden onder het mes kan gaan om de overtollige huid te laten verwijderen.

Nieuw record
Het verlies van zoveel gewicht heeft het leven van Franco enorm veranderd. „Ik kan nu gewoon kleding kopen in winkels”, zegt hij vrolijk.

„Elke keer dat ik mijn huis verlaat, heb ik minder last van stress, angst en mijn depressie.” Ook heeft hij zijn doelen gezet op een nieuw record, daar is hij duidelijk in.

„Ik wil de man worden die het meeste gewicht heeft verloren.” Of hem dat gaat lukken weet hij niet, maar hij is in ieder geval al heel trots op wat hij nu al heeft bereikt.

Toen 

Nu

Beste vrienden die al bijna 80 jaar onafscheidelijk zijn, gaan naar hetzelfde verzorgingshuis

Helena verloor 36.000 euro door datingfraude