in ,

Dit cheeseburger-experiment choqueert miljoenen McDonald’s fans. Daar zien ze mij nooit meer!

Iedereen weet wel dat fastfood niet meteen de gezondste voeding is. Wie geregeld naar hamburgers en co grijpt, heeft een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht.

cheese1

Wetenschappers van de Universiteit van Nottingham wilden wel eens weten wat er werkelijk gebeurt bij de vertering van een burger. Daarvoor dompelden ze een halve cheeseburger van McDonald’s gedurende 3,5 uur onder in een zuuroplossing.

cheese2

Ze filmden het hele experiment en publiceerden het vervolgens op YouTube. De video werd al meer dan 16.000 keer aangeklikt. Het resultaat van dit experiment zullen fans van fastfood wellicht niet graag zien:

Lees ook  Dit was het laatste wat ze tegen haar ex zei. Daarna schoot hij haar en zeven vrienden dood

cheese3

Maagzuur heeft een pH-waarde van 1 tot 1,5. Dit is nodig om voedsel optimaal te kunnen verteren. Moest de maag niet met een beschermende laag omgeven zijn, dan zou onze maag zichzelf verteren.

De onderzoekers waren geschokt om vast te stellen dat de cheeseburger na 3,5 uur nog steeds niet verteerd was. In plaats daarvan bleef een zwarte massa achter.

cheese4

Normaal duurt het 24 tot 72 uur om eten te verteren. Hoe lang het daadwerkelijk duurt, hangt af van de voeding. De vertering van een salade duurt bijvoorbeeld maar 30 minuten, terwijl de maag voor een Bic Mac tot drie dagen nodig heeft. Groenten en fruit zijn het eenvoudigst om te verteren.

Lees ook  Eis: 7 jaar cel tegen vader verdronken peuter

Af en toe fastfood eten, is het einde van de wereld nog niet. Maar het hoofdbestanddeel van je dieet moet bestaan uit gezonde voeding, zoals groenten, fruit, mager vlees, melk- en volkorenproducten. Dat draagt niet alleen bij tot een slank figuur, maar zo vermijd je ook allerhande enge ziektes.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!

Hun 11-jarige zoon sterft in zijn slaap, maar wat zijn ouders enkele dagen later voor hem maken, beweegt me tot tranen toe. Dit is zo aangrijpend!

De hele wereld aanbidt dit nummer, maar wat deze man ermee doet, laat de monden wagenwijd openvallen. Prachtig!