in

Dit echtpaar won op amper 23-jarige leeftijd al 3 keer het gevecht tegen de dood.

Met zijn 23 jaar heeft Joey Renick de dood al vaker in de ogen gekeken dan zijn leeftijdsgenoten kunnen voorstellen. Toen hij zeven jaar oud was kreeg de Amerikaan uit St. Louis in Texas een eerste keer leukemie. 3 jaar later neemt hij deel aan Camp HIS Kids, een vakantiekamp voor kinderen die aan kanker lijden. Daar leert hij Caylee Miller kennen die haar zieke zus begeleidde. Voor Joey was het liefde op het eerste gezicht: “Ik weet nog dat ik meteen dacht hoe lief ze wel was en vanaf dat moment was ik op slag verliefd.”

De twee houden schriftelijk contact, vooral wanneer de zus van Caylee overlijdt. Hoewel Joey erg verliefd is, blijft het aanvankelijk bij vriendschap. Als de tiener kort voor zijn achttiende verjaardag opnieuw kanker krijgt, zet hij zijn gevoelens op papier en vraagt haar om een keertje te kunnen afspreken. “We spraken urenlang over onderwerpen waarover we voordien nog niet gesproken hadden”, vertelt de jongeman. “Ik had me in m’n hele leven nog nooit zo goed gevoeld dan in haar gezelschap.”

Lees ook  Meisje (13) doodgeschoten in eigen huis toen ze mama nieuw dansje toonde.

Daarna zien ze elkaar alleen nog maar in het ziekenhuis, waar Joey een intensieve chemotherapie moest ondergaan. Een zeer zware belasting voor zo’n prille liefde. Maar Caylee, die haar gestorven zus aan kanker zag sterven en dus weet wat het is om met de ziekte te leven, week niet van zijn zijde.

4 jaar na hun eerste date vraagt de 22-jarige dan de hand van zijn jeugdliefde – en het antwoord van Caylee luidt uiteraard: ja! Maar nog tijdens de eerste weken van hun verloving krijgt Joey opnieuw vreselijk nieuws te verwerken: Joey heeft opnieuw kanker, voor de derde keer al.

“We zegden alles af”, herinnert de jonge vrouw zich. “Maar deze keer was het anders. Ik had hem nog nooit zo ziek gezien. Hij kreeg zuurstof toegediend, had hoge koorts en vroeg me of hij het deze keer wel zou overleven. Ik had zoveel bang.” Na een nieuwe chemotherapie en bestraling onderging Joey een beendermergtransplantatie.

Lees ook  Scooterduo trapt 'opa (65)' van fiets: opa zwaargewond..

De behandeling slaagt gelukkig aan. Nu kan het huwelijk niet snel genoeg plaatsvinden. Samen met hun familie en beste vrienden geven ze elkaar op het strand het ja-woord. “De oceaan horen en mijn prachtige vrouw in een wondermooie jurk naar me zien toelopen, was een droom die werkelijkheid werd”, zegt de ondertussen 23-jarige. “Na al die moeilijke tijden stond ik eindelijk op het strand om met de liefde van m’n leven te trouwen.”

Joey en Caylee weten dat de kanker opnieuw kan uitbreken. Hoewel dit steeds door hun achterhoofd spookt, proberen ze gelukkig te zijn en van elk moment te genieten. De twee hebben geleerd dat elke dag in het leven een geschenk is.

DEEL dit verhaal met iedereen die je liefhebt!

Meisje (10) bevallen na keizersnede. Ze mocht geen abortus plegen..

Vrouw ziet 14 jaar verloren trouwfoto’s in een winkel. Maar de uitbater heeft nog een grotere verrassing in petto.