in

DIT gebeurt er met je lichaam als je je ondergoed niet goed wast!

Het is belangrijk om elke dag van ondergoed te wisselen, vooral je slipje. Sommige zullen deze hygiënische gewoonte soms verwaarlozen, maar dit kan nare gevolgen hebben!

Als je dit te vaak vergeet, zul je problemen krijgen met je gezondheid. Bacteriën kunnen op deze plek ontzettend goed tot ontwikkeling komen omdat het hier warm en vochtig is. Als de bacteriën zich verspreiden, zal dit voor veel irritatie zorgen.

1. Huiduitslag en verwondingen
Als het rond je geslachtsorgaan gaat jeuken, moet je het probleem zoeken bij je ondergoed of het wassen daarvan. Het vuil en de bacteriën zijn voor het blote oog niet zichtbaar, maar deze kunnen wel degelijk huidirritatie of misschien zelfs een infectie veroorzaken. Deze behandeling duurt vaak enkele maanden, met veel controle.

2. Het jeuk
Sommigen hebben last van jeuk als ze vers ondergoed aandoen. Dit kan het geval zijn als je gevoelig bent voor wasmiddelen. Stel je wasmachine zo in, dat hij twee keer spoelt. Strijk je ondergoed na het drogen. Dit zal alle bacteriën vernietigen.

Lees ook  Als de 5 maanden oude baby op de achterbank paars aanloopt, MOET MAMA SNEL INGRIJPEN!

3. Een infectie van de urinewegen
Dit is een groot probleem waar veel vrouwen last van hebben. Een vervelend symptoom is een brandend gevoel bij het plassen, dit kan ontzettend veel pijn doen. Bacteriën kunnen namelijk via de vaginale holte naar de blaas toe. Als je er niet op tijd bij bent, kan dit ook lijden tot een nierinfectie.

4. Je neemt geen douche en je hebt dus ook geen vers ondergoed aan.
Dit is een fout die vaak gemaakt wordt, het overkomt iedereen wel eens. Dat je vergeten bent om te douchen, betekent niet dat je je ondergoed nog een dag aan kan houden. Je geslachtsdelen hebben ook frisse lucht nodig om gezond te blijven. Het is daarom ontzettend belangrijk om dagelijks van ondergoed te wisselen, anders zal het daar beneden ook gaan stinken!

Lees ook  Dit meisje heeft een vraag aan je: “Heb ik een dikke bips in deze broek?”

5. Het veroorzaakt belangrijke infecties
Als je veel beweegt, zal je veel vochtafscheiding hebben. Deze omgeving is dus de perfecte plek voor bacteriële groei. Hierdoor ontstaan vaak veel infecties. Je kunt het beste ondergoed van katoen dragen.

Als je veel beweegt, moet je vaker van ondergoed wisselen. Als je de hele dag buiten bent geweest en veel hebt gezweet, moet je 2 keer per dag wisselen van ondergoed.

Vond jij dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te DELEN met iedereen op Facebook!

7 signalen dat je een gezonde relatie hebt…

Heftig nieuws over de kinderen van Barbie.