in

Dit is de harpij-arend, deze vogel is zo groot dat sommigen denken dat het iemand in een kostuum is

Wauw, dat is een grote vogel! Dat is de manier waarop ze het meest waarschijnlijk reageren wanneer ze denken dat het een persoon op de foto is. De enorme vogel is, nou ja, absoluut enorm. Trots. Groot. Majestueus. Groter dan het leven. Met een staalachtige glinstering in zijn ogen die praktisch zegt: “Je kunt beter geen ruzie met me zoeken, jochie, ik eet mensen zoals jij als ontbijt.”

De harpijarend is zo vreemd dat het vanuit een hoek lijkt also iemand verkleed is als vogel. Vanuit een andere hoek lijkt het op een Pokemon (vertel me alsjeblieft dat jij het ook ziet). Terwijl het vanaf een derde hoek op iets lijkt dat ergens in Area 51 in een veilige kooi zit opgeborgen na een noodlanding in een buitenaards ruimteschip dat vanuit Mars naar de aarde ging.

Lees ook  De rijke man zoekt zijn geliefde hond in het slachthuis. Wat hij daar ziet, zal hem uiteindelijk al zijn geld kosten.

Harpij-aderends zijn populair op internet. Eén compilatiefoto van de harpijarend kreeg bijvoorbeeld meer dan 91.600 upvotes in minder dan 20 uur op Reddit. Terwijl dezelfde foto meer dan 120.000 weergaven op Imgur kreeg in een vergelijkbaar tijdsbestek.

Sommige mensen denken dat harpij-arends eruit zien als mensen die een vogelpak dragen.

Nu worden harpij-arenden niet lichtvaardig opgevat. Het zijn tenslotte roofvogels. Er zijn twee soorten harpij-aderenden: de Amerikaanse en de Papoea-soort.

Harpij-arenden zien er tegelijkertijd ongelooflijk serieus en mal uit.

Harpij-arenden zijn de grootste en krachtigste roofvogels ter wereld. Ze behoren zelfs tot de belangrijkste soorten van de planeet aarde. Hun spanwijdte kan tot 224 centimeter bereiken maar ze wegen slechts 3,8-9 kilogram.

Lees ook  Dierenredders kregen een melding over achtergelaten puppies – wat ze dan zien breekt hun hart

De vogel heeft een heel eigenaardig gezicht

Harpij-arenden leven meestal in de bovenste luifellaag van tropische laaglandbossen. Helaas is hij bijna uitgeroeid in Midden-Amerika. Er zijn er wereldwijd minder dan 50.000 over. In Brazilië wordt de harpijarend ook wel de koninklijke havik genoemd.

De hielen van de adelaar zijn niets om over te lachen

Volgens Fact Zoo eten ze grotere prooien dan kleinere vogels: “Apen, boomstekelvarkens, luiaards, coatis, vogels, slangen, hagedissen, enz.” We zijn gewoon blij dat ‘mensen’ niet op die lijst staan!

Volop liefde voor Silvia van Barneveld

Mensen doen massaal mee aan dé pedicure-trend: het hebben van extra lange teennagels (8 foto’s)