in

Dit is de Poedelkat: het huisdier waar je nog nooit van hebt gehoord maar altijd al wilde hebben

Katten zijn opmerkelijke huisdieren. Natuurlijk zijn ze niet zo loyaal of leuk, liefdevol of zorgzaam of ontvankelijk of schattig als honden maar ze zorgen voor leuke YouTube-video’s.

De meeste mensen kunnen meestal worden gecategoriseerd als een ‘hondenpersoon’ of een ‘kattenpersoon’ (ik ben duidelijk de eerste) – maar zelfs hondenliefhebbers kunnen geen nee zeggen tegen deze krullende kittens.

Meer bewijs nodig dat katten prachtige huisdieren zijn? Bekijk hun hilarische reacties op deze katachtige filters:

Introductie van de Selkirk Rex – of ‘poedelkatten’ – is zonder twijfel het meest schattige kattenras dat momenteel op de planeet rondloopt.

Volgens Purina zijn deze poesjes niet alleen onafhankelijke, nieuwsgierige en speelse huisdieren maar dankzij hun unieke pluizige vacht onderscheiden ze zich van het nest en zijn ze steeds populairder geworden onder eigenaren van huisdieren.

Lees ook  Oma Jopie (99) opgenomen in verpleegtehuis, politiepaarden verrassen haar

Het Selkirk Rex-ras dankt zijn naam aan het Selkirk-gebergte in Wyoming waar de eerste werd geboren in een nest in een dierenasiel in 1987.

Dit specifieke kitten had een opvallend ongebruikelijke krullende vacht veroorzaakt door een genmutatie.

Na verder testen met een experimenteel fokprogramma bleek de mutatie een dominante eigenschap te zijn wat betekent dat deze door generaties kon worden doorgegeven.

Sindsdien is de Selkirk Rex-kat erg populair geworden in de VS en Canada, waar zijn opvallende, dikke, krullende vacht de bijnaam ‘schapenkat’ of ‘poedelkat’ heeft gekregen.

Volgens VetStreet.com kan het ras worden geboren met een kortharige of langharige vacht, weegt gemiddeld 16 pond en kan gemiddeld 13 jaar oud worden.

Lees ook  Zijn hond overleed na een dagje strand – nu wil hij andere baasjes waarschuwen niet dezelfde fout te maken

Purina beveelt aan dat de vacht van de langharige Selkirk-kat dagelijks aandacht en zachte verzorging krijgt – wat suggereert dat eigenaren een kam met wijde tanden gebruiken om het katje te ontdoen van alle knopen en knopen.

Ze stellen ook dat de kortharige variëteit minder verzorging nodig heeft, maar in beide gevallen zal te veel verzorging ertoe leiden dat de krullen minder prominent worden.

Het ras is geschikt voor elk gezin dat er is – zolang ze maar willen houden van en voor ze willen zorgen en hen alle verzorging willen geven die deze schattige kat verdient.

Man vraagt dierenarts om zijn hond in te laten slapen omdat “hij haar niet meer wil”

Wat ze ook verzinnen, laat ze niet binnen! 91-jarige vrouw slachtoffer