in

Dit is de reden waarom je hetzelfde water nooit twee keer moet koken!

Ben jij ook een zuinig persoon en vind je het zonde om spullen weg te gooien? Dan is goeie je waarschijnlijk je waterkoker niet leeg als je thee wilt zetten maar gebruik je het water wat er in zit tot het op is. Nou, als je dit doet dan zou je kunnen overwegen om de volgende keer net genoeg water in de waterkoker te doen voor slechts 1 kopje thee.

Maar waarom eigenlijk? Je zou denken dat gekookt water schoon is. Dus nog een keer je water koken zou het nog sterieler moeten maken, toch? Neen, jammer genoeg is het niet waar en is het juist het tegenovergestelde.

Laten we eens kijken wat er precies gebeurt met kokend water. Op het eerste gezicht zie je bubbels en stoom, maar er gebeurt ook iets op chemisch niveau. Door hetzelfde water meerdere keren te koken verandert het zuurstofgehalte en er kunnen potentiële gevaarlijke stoffen zich ophopen. Dit kan je ook proeven aan je thee. Thee dat gemaakt is met vers water proeft anders dan thee dat met her gekookt water is gemaakt.

Lees ook  Mijn 10 gekleurde foto’s laten de ware gruwel van de tweede wereldoorlog zien

Kokend water is een geweldige manier om bacteriën te doden, maar als je hetzelfde water steeds opnieuw kookt dan kan door de structuur gevaarlijke gassen en giftige stoffen zoals arseen, nitraten fluoride ontstaan. Uit verschillende studies is gebleken dat deze specifieke fluoride een schadelijk effect heeft op het zenuwstelsel en de hersenen.

Houd in gedachten dat de mineralen in het water niet verdampen. Als je het water steeds opnieuw kookt dan blijft er een laag van mineralen inzitten die ene korst vormen. Dus als je regelmatig hetzelfde gekookte water drinkt met deze mineralen kan het leiden tot het lichamelijke problemen zoals bijvoorbeeld nierstenen.

Lees ook  Wil je je tenen deze winter warm houden? Probeer deze gehaakte draak laarsjes dan eens!

Dit is dus de reden waarom je hetzelfde water nooit twee keer moet koken. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel kalk je kraanwater bevat natuurlijk. Eens een keer dit doen is natuurlijk geen probleem of als er een klein beetje water in de waterkoker blijft zitten. Maar als je dit constant doet en over een langere periode dan zou het een negatief effect kunnen hebben op je gezondheid. Als je te veel water hebt gekookt laat het dan afkoelen en gebruik het voor je kamerplanten, het is niet gevaarlijk voor hen!

Deel dit met zoveel mogelijk mensen zodat zij ook gewaarschuwd zijn!

De jury denkt dat de vrouw gek is. Wanneer ze begint te zingen, vallen de monden open van verbazing!-

Elke nacht staart de hond de man urenlang aan. Als hij ontdekt wat zijn vorige eigenaar met hem deed, begint hij te huilen