in

Dit is het speciale spuugmasker, jongen uit Zutphen kan er niet echt aan wennen

Politieagenten zijn gisteravond bespuugd door een verdachte in Zutphen. De jongeman maakte het zo bont dat hij een speciaal spuugmasker op moest na zijn arrestatie. En dat bleek nog even wennen. Dat meldt de politie vandaag.

De jongen kwam in eerste instantie in beeld bij de agenten vanwege het ‘verstoren van de openbare orde’. Wat hij precies deed, wil de politie niet prijsgeven.

Ook zijn leeftijd wordt niet gedeeld om privacyredenen. ‘Meerdere burgers hebben deze aanhouding gezien’, luidt de verklaring.

Lees ook  Man met volle onderbroek vlucht met 240 km/u voor politie

Corona
Wel laat de politie in heldere bewoording weten het spugen absoluut niet te accepteren. ‘We hebben onder ‘normale omstandigheden’ al niet zoveel op met mensen die in onze richting spugen, maar in coronatijd vinden wij het helemaal niet te doen als mensen zich zo gedragen’.

Spuug van besmette personen kan er immers voor zorgen dat het virus wordt overgedragen.

Masker
Voor de agenten in Zutphen bood het speciale spuugmasker uitkomst. Een arrestant kan hier wel gewoon door ademen.

Lees ook  Bejaarde vrouw 74 jaar heeft een gigantisch gespierde lichaam

Voor de verdachte bleek zo’n stuk stof over z’n hoofd nog even wennen, want hij bleef zelfs spugen met het masker op. ‘Vooral doen vriend! Je hebt er alleen zelf last van’, aldus de politie.

Politieagenten mogen sinds eind maart patrouilleren met de anti-spuugmaskers op zak. De politie werkt al enkele jaren aan de landelijke invoering van de maskers.

De kappen werden in 2016 al gebruikt door de Koninklijke Marechaussee bij de uitzetting van vreemdelingen.

Pikante Yolanthe in pyjama bakt cake

Dochters verliezen beide ouders uit Harderwijk aan corona: ‘Ineens moesten we twee kisten in de aarde laten zakken’