in

Dit is hoe lang een spin kan overleven in een stofzuiger en je zult het niet leuk vinden.

Schoonmaken en poetsen zijn bezigheden die weinig mensen leuk vinden, maar het moet nu eenmaal gebeuren.

De meeste mensen slaan graag twee vliegen in een klap. Dat kan letterlijk genomen worden, want we hebben het over het opzuigen van kleine krioelende beestjes zoals spinnen.

Iedereen heeft al wel eens een spin opgezogen, zij het bewust of onbewust.

Heb jij ook altijd gedacht dat de spin dan voorgoed verdwenen was? Dan hebben we slecht nieuws. Dat blijkt helemaal niet het geval.

We zien de spin weliswaar niet meer, maar als het diertje de reis naar de stofzuigerzak overleeft kan het daar nog enige tijd in leven blijven. En dan hebben we het echt over een tijd …

  Dick na zijn dood in eigen rouwadvertentie: 'Waar waren al mijn vrienden?'

Volgens Illustread Vetensk kunnen spinnen “gemakkelijk enkele weken overleven in een stofzuiger.” Alsof dat nog niet eng genoeg is, gebruiken ze het licht en geur uit de zak om te kijken.

“Spinnen zien doorgaans erg slecht, maar ze nemen verschillen in duisternis en licht waar. Als het erin slaagt om het licht van het mondstuk van de slang te zien, is dat genoeg om eruit te kruipen”, zegt Kajsa Mellbrand.

Volgens het wetenschappelijk tijdschrift zijn spinnen erg goed in het verlagen van hun metabolisme en zouden ze tot 200 dagen zonder voedsel in een stofzuigerzak kunnen overleven.

  Heb je wel eens last van één van deze vier vage symptomen? DIT kan duiden op verstopte aderen!

Maar je hoeft niet meteen te panikeren. Er is ook “goed” nieuws. Een ander onderzoek toont immers aan dat de meeste spinnen wel sterven als ze door een stofzuiger worden opgezogen.

Ecoloog en arachnoloog Kajsa Mellbrand geeft hetzelfde aan. “Ze kunnen een paar dagen overleven in een stofzuigerzak, ja, maar de zuigkracht zelf kan hen doden. Ze zijn best gevoelig en overlijden gemakkelijk.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Bezoeker in de Efteling laat zien hoe je gratis frikandellen kan scoren

Doodsbange 7 jarige verstopt zich voor inbrekers. Als deur ingebeukt wordt, zegt hij 1 woord dat hen doet vluchten