in

Dit kind komt constant aan door een zeldzame ziekte: hij kan alleen overleven door te sporten

Sport is een waardevol onderdeel van het leven van een individu, ongeacht de leeftijd. Het is belangrijk voor het behoud van psychofysiek welzijn, het is een manier om je af te reageren en een hobby die op een constructieve manier tijd in beslag neemt.

Er zijn er die het als beroep uitoefenen, sommigen uit passie of om fit te blijven. Hoewel het moeilijk te geloven is, zijn er ook mensen die zich eraan moeten wijden, simpelweg omdat het de enige manier is om te overleven.

Een van hen is Jake Vella, een 7-jarige jongen, die met slechts 75 andere mensen in de wereld een unieke ziekte deelt die ROHHAD heet. Het acroniem duidt specifiek op: het snelle optreden van obesitas – hypothalamische disfunctie – hypoventilatie – automatische disregulatie van het zenuwstelsel. Het is een zeer zeldzame ziekte die het hormonale systeem aantast, waardoor degenen die erdoor worden getroffen dikker worden, ongeacht levensstijl of dieet.

Lees ook  Chirurgen doen verbijsterende ontdekking in lichaam van man

De jongen eet gezond en uitgebalanceerd en beweegt veel, dit alles om zijn gewicht onder controle te houden. Het type fysieke activiteit dat voor Jake geschikt is, omvat uithoudingsvermogen, zoals marathons en triatlons. Er is nog steeds geen remedie voor deze ziekte. Dus constante en intensieve oefeningen zijn de enige manier waarop de jongen de negatieve effecten kan verlichten.

Lees ook  Mama vraagt het internet: “Wil er iemand mijn meisjesembryo ruilen voor een jongen?”

Ondanks de moeilijkheden toont de jongen een grote motivatie en wilskracht. Hij wijdt zich aan het trainen met enthousiasme en standvastigheid, zonder er ooit een over te slaan. De trainer van Jake is erg trots op hem. Hij spreekt met bewondering over zijn kracht en die van zijn familie. In de hoop dat het onderzoek een definitieve oplossing kan vinden, wordt gehoopt dat het kind ondanks alles zijn levensvreugde zal behouden. Wat voor velen een plicht of een plezier is, is voor hem een ​​noodzaak. Zijn ziekte is zeer zeldzaam, maar nog zeldzamer is de moed waarmee hij ermee omgaat.

Vrouw profiteert van dutje van haar zoontje om te gaan hardlopen, waardoor hij alleen thuis blijft

15 mensen fotografeerden wat hun dag beslist tot een ongelukkige maakte