in

Dit mag je in de winter nóóit doen met je auto

Het belooft de komende dagen winters koud te worden en dat betekent onvermijdelijk ook een koude wagen.

Er zijn een aantal dingen die je echt beter kunt laten, wanneer je auto is bevroren. Wedden dat veel automobilisten die je kent dit niet weten en ook deze fouten maken?

  • Zo mag je nooit warm water over je bevroren ruiten gooien. Hierdoor kan het glas namelijk barsten en dan ben je een stuk verder van huis.
  • Ook niet slim: je vooruit bedekken met krantenpapier. Dit kan namelijk door de vorst tegen je ruit aan gaan plakken en je krijgt ’t dan amper nog los.
  • Tijdens het krabben je motor alvast aanzetten: dit heeft nauwelijks zin om je auto op te warmen. En je ademt zo slechte stoffen in, als je lang staat te krabben.
  • Je handrem gebruiken als je de auto parkeert. Dit kan namelijk vastvriezen. Je kunt beter wielblokken gebruiken als je op een heuvel staat en als je dat niet staat, kun je ‘m beter gewoon in de parkeerstand zetten.
  • En als je auto niet start: zet dan alle extra energie verbruikers uit. Dit zijn je lichten, je radio, je verwarming… Als je eenmaal bent gestart dan zet je natuurlijk gelijk weer je lichten aan. Maar soms helpt het.
Lees ook  Moeder brutaal aangevallen door tienermeisjes toen ze op school haar gepeste dochter kwam verdedigen

Wat wél mag? Bijvoorbeeld je ruitenwissers omhoog zetten ’s nachts, zodat het rubber niet aan het raam vastplakt, is een goed idee. Of de achter- en voorruitverwarming gebruiken om je ramen te ontdooien. Dat helpt nu echt. En een krabber gaat prima samen met antivriesmiddel. Ben je zó de weg weer op.

Lees ook  De nieuwe vriendin van Temptation Fabrizio is echt een bommetje

U kunt onderaan de pagina reageren:

Ze woonden in een garage uit 1924. Toen de buren binnen kwamen, keken ze hun ogen uit!

Ze werd door de minnares van haar man in haar gezicht geschoten – 25 jaar later ondergaat ze een totale transformatie