in

Dit meisje kietelt haar stervende zusje aan haar buikje. Dan horen ze iets wat de tranen in hun ogen doet springen.

Het Britse stel Amy en Stephen Smith wachtte geduldig op de geboorte van hun jongste kind. De zwangerschap verliep helaas niet zonder complicaties: De kleine Poppy zag al in de 29e week het levenslicht en moest de eerste maanden van haar leven in een couveuse doorbrengen. Pas na 12 bange weken mocht ze in handen van haar ouders het ziekenhuis verlaten.

Maar algauw merkten Amy en Stephen iets op wat hen zorgen baarde: Poppy kon haar eten nauwelijks binnenhouden en leek een belangrijke achterstand te hebben op andere kinderen. Daarop werd vastgesteld dat het kleintje aan het Moebius syndroom leed, dit is een zeldzame erfelijke aandoening die leidt tot de verlamming van het gezicht aan beide kanten.

Het koppel blijft zich echter voor meer dan 100 procent voor hun dochtertje inzetten. Ze ontwikkelt zich zoals elke andere baby, leert snel en heeft alleen met lichte ademhalingsproblemen te kampen. Kort voor de tweede verjaardag van Poppy stort de wereld van het kleine gezinnetje echter in elkaar.

Op een ochtend stond Amy op en ging zoals gewoonlijk meteen naar haar dochter kijken. Maar Poppy reageerde niet. “We voelden een hartslag, maar ze bleef bewegingloos liggen. We wisten dat er iets heel erg fout was. Ze hapte voortdurend naar adem”, vertelt Stephen. De ouders brachten haar meteen naar het Alder Hey kinderziekenhuis in Liverpool.

Lees ook  'Nepopa' in Noord-Limburg probeert kinderen van school te lokken

Op de tweede verjaardag van Poppy kregen ze opnieuw een zware klap te verwerken. Stephen herinnert het zich nog heel goed: “Haar ogen draaiden weg en ze werd helemaal bleek. Een röntgenfoto toonde dat haar longen vol vloeistof zaten, en kort daarop kreeg ze een ademstilstand. Haar toestand verslechterde zienderogen.”

Nader onderzoek toonde aan dat Poppy aan cerebrale hypoxie leed, een gebrek aan zuurstof in de hersenen. De dokters konden niet zeggen of het kleintje het wel tot de volgende dag zou halen. Amy en Stephen waren in paniek en vreesden dat ze hun dochtertje na twee jaar zouden moeten afgeven. De volgende dagen waren voor de ouders een heuse rollercoaster van emoties.

Op kerstavond bezocht de hele familie Poppy in het ziekenhuis – in de wetenschap dat het haar laatste kerstavond zou kunnen zijn. De laatste weken had ze levenloos in haar bedje gelegen en op niemand gereageerd. Maar het gezin wilde de hoop niet opgeven. Geheel onverhoopt geschiedde toen het wonder: De 12-jarige Macey wilde met haar kleine zusje spelen en kietelde haar buik. En plotseling begon Poppy te lachen!

Lees ook  Monster ver kracht meisje (3) in McDonald’s terwijl ze om haar vader schreeuwt

“Het was verbluffend. Later werd ons gezegd dat het in dit stadium niet ongebruikelijk is dat patiënten plotseling weer emoties gaan tonen. De dokters denken dat het gewoon een reflex was. Maar het voelde als zoveel meer aan.”

Sindsdien boekte Poppy een geweldige vooruitgang. Ze kan ondertussen weer kruipen en zelfs beter praten als voorheen. Om haar verloren gegane mobiliteit terug te herstellen, volgt ze een intensieve fysiotherapie.

Bovendien richtte de familie een crowdfundingcampagne op om de behandelingskosten voor hun kleintje te helpen betalen. Poppy heeft in haar korte leven al twee keer bewezen wat voor een vechtertje ze is. Maar zonder de liefde van haar grote zus zou het vandaag wellicht niet zo goed met haar gaan.

Soms zorgt liefde echt voor wonderen!

DEEL dit hoopgevende verhaal met je vrienden!

Babymeisje in India verbluft iedereen met een extra hoofdje aan haar buik bevestigd.

Moeder braakt dagenlang nadat ze ontdekte wat er in dit populaire drankje zat.