in

Dit vergif verwoest je botten. Maar iedereen drinkt het. Sommigen zelfs dagelijks!

Wat gebeurt er eigenlijk echt met je lichaam wanneer je een blikje cola drinkt? De meeste mensen denken er wellicht niet te veel over na. Maar eigenlijk heeft het zoete bruine drankje enkele ingrijpende gevolgen voor je lichaam, die door de “Outlaw Apotheker” Dokter West Conner op zijn blog werden samengevat. Hier laten we je zien wat er na verloop van tijd gebeurt na het drinken van een blikje cola:

De eerste 10 minuten

drinken-1

10 theelepels suikers schieten door je lichaam (dat is 100 % van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Je lichaam wordt verhinderd om het uit te braken omwille van de fosfaten die de smaak verhullen.

Na 20 minuten

drinken-2

Je suikerspiegel scheert hoge toppen en al de insuline in je lichaam komt meteen vrij. Je lever begint meteen te werken en zet alle suiker onmiddellijk in vet om.

Na 40 minuten

Lees ook  Toeristen redden Nederlandse dreumes uit zwembad op Mallorca

drinken-3

Na 40 minuten is de cafeïne in de cola volledig geabsorbeerd door het lichaam. Je pupillen beginnen te verwijden en je bloeddruk stijgt, en je lever antwoord door nog meer suiker in je lichaam te stuwen. De adenosine receptoren in je lichaam worden nu geblokkeerd en dat is waar je je niet meer moe voelt.

Na 45 minuten

drinken-4

Je lichaam maakt nog meer dopamine vrij. Dat stimuleert het genotscentrum van je hersenen. Heroïne werkt op dezelfde manier.

Na 50 minuten

drinken-5

De fosfaten doen calcium, magnesium en zink naar je dunne darm zakken en geven je metabolisme nog meer een boost. Dit wordt veroorzaakt door de grote dosissen suiker en kunstmatige zoetstoffen die cola bevatten en die de afscheiding van calcium in je urine forceren.

Na 60 minuten

drinken-6

Nu begint het diuretisch effect van de cafeïne te werken. (Het doet je echt naar het toilet lopen). Alle calcium, magnesium en zink die voor je beenderen was bestemd moet afgescheiden worden, net zoals sodium, elektrolysen en water.

Lees ook  Slachtoffer verkeersruzie Utrecht kon niet bewegen of praten: 'Ik kon helemaal niks'

Een beetje na 60 minuten

drinken-7

Nadat de drank eindelijk is uitgewerkt komt de suikercrash. Je wordt geïrriteerd en sloom. Je bent nu al het water dat in de cola zit kwijt. Maar niet voordat het verrijkt werd met belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Deze hadden je metabolisme van water kunnen voorzien of je beenderen of tanden verstevigd hebben. Bovendien is de kans groter dat je diabetes zult ontwikkelen of je hele leven lang een insulinepomp zult moeten dragen gevoelig gestegen.

Veel mensen weten niet wat cola met je lichaam doet – en wel dagelijks. Dat is waarom het zo belangrijk is dat alle mensen deze informatie zouden kennen. Deel dit verhaal dus met iedereen die je kent.

Kinderen denken dat dit een lief harig beestje is. Maar ren weg als je er 1 ziet. Dit is waarom…

Politie pakt Horrorclown op: Nu is het over met je zieke grapjes!