in

Dit zijn de gevolgen van een tijdje geen s*ks hebben

Heeft jouw bed al een tijdje geen actie gezien?

Veel moeten reizen, single (en geen flierefluiter) zijn of een partner die geen zin heeft… Stuk voor stuk redenen die ervoor kunnen zorgen dat jouw bed al een tijdje geen actie meer heeft gezien. Wat er dan precies gebeurt met je lichaam?

1. Je hebt meer stress
Het is een feit: s*ks helpt mensen stoom afblazen. Onderzoekers uit Schotland ontdekten dat mensen die geen s*ks hadden moeilijker met stressvolle situaties om konden gaan dan degenen die tenminste één keer s*ks hadden in de afgelopen twee weken.

Bijzonder, toch? Zo werkt het: tijdens de seks komen er feel good-chemicaliën vrij in je hersenen, zoals endorfine en oxytocine. Die maken je rustiger.

Yoga doet trouwens ongeveer hetzelfde, goed om te onthouden mocht je even geen s*ks tot je beschikking hebben.

Lees ook  Man tilt bruine strook op gras op om iedereen de wezens te tonen die zich eronder schuilhouden…

2. Je bent vatbaar voor verkoudheid en griep
Minder s*ks betekent ook dat je minder wordt blootgesteld aan andere bacteriën, wat betekent dat je er ook geen resistentie tegen kunt opbouwen.

Onderzoekers van de Wilkes-Barre University in Pennsylvania ontdekten dat mensen die een of twee keer per week s*ks hadden 30 procent meer antilichamen hadden dan degenen die minder vaak van bil gingen.

3. Geen seks = slechtere relatie
Geen s*ks hebben staat gelijk aan minder zekerheid in een relatie, zeggen experts. ‘Weinig s*ks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen, en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,’ zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken.

Parrott benadrukt wel dat een s*ksvrije periode in jullie relatie niet betekent dat je niet blij kunt zijn. s*ks is maar één vorm van intimiteit, kussen, knuffelen en het geven van complimenten kunnen er ook voor zorgen dat je je verbonden voelt met je partner.

Lees ook  Moeder met kanker wordt verteld zwangerschap te beëindigen: „Ik hield voet bij stuk en weigerde”

4. Je kunt er depri van worden
Uit een onderzoek van Archives of S*xueal Behavior blijkt dat vrouwen sipper worden wanneer ze langere tijd zonder seks leven.

Toch hoeft het niet per se aan het gebrek aan s*ks te liggen: de onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die se*ks hadden met condoom hetzelfde gevoel ervoeren.

Dit zou kunnen komen door de stoffen die in sperma zitten, die een humeur verbeterend effect zouden hebben. Wij vinden het zelf maar een beetje een vreemd verhaal.

Hoe waar dit ook mag zijn, gebruik dit feitje niet als excuus om geen condoom te gebruiken als je niet zeker bent van elkaars gezondheid.

Collega onthult: ‘Bridget is echt kapot’

Cyara (14) al vijf dagen spoorloos nadat ze naar concert ging