in

Dochter staat nier af aan man die haar 27 jaar geleden adopteerde: “Hij redde mijn leven, nu ik het zijne”

Een Amerikaanse vrouw staat op het punt haar nier af te staan aan de man die haar 27 jaar geleden adopteerde toen ze nog heel jong was.

DeLauren McKnight zegt erg gelukkig te zijn dat ze het leven van haar vader kan redden. “Hij is mijn Superman, ik zou alles voor hem doen”, zegt ze bijGood morning America.

In 2016 werd vastgesteld dat de nieren van de 64-jarige Billy Houze, een priester en vader van vijf uit Charlotte, North Carolina, langzaam begonnen te stoppen met werken.

Dat was het gevolg van een operatie aan zijn galblaas. Van de dokters kreeg hij te horen dat hij geen vijf jaar meer zou leven zonder een niertransplantatie.

Lees ook  Onrustwekkende verdwijning: Juliette (14) spoorloos sinds ze gisteren naar school vertrok

“Ze zeiden me dat ze me op de lijst zouden zetten en het zeven jaar zou duren voor ik een nier zou kunnen krijgen”, aldus Houze.

De pastoor liet zijn zoons testen, maar geen van hen kwam in aanmerking voor een transplantatie. De redding kwam uit onverwachte hoek.

DeLauren McKnight, het meisje dat hij in 1992 adopteerde met zijn vrouw Karen, bleek opmerkelijk genoeg wel een match te zijn.

Superman
“Ik dacht dat zoiets niet kon omdat ik geadopteerd ben”, zegt McKnight. “Ik kreeg het verlossende telefoontje op het werk en belde mijn vader meteen.

Daddy, ik moet je iets vertellen, zei ik. We hebben een match. Hij stopte met praten en begon te huilen. Ik stond te trillen op mijn benen. Het was overweldigend.”

Lees ook  Wordt het eindelijk echt winter? Eerste vorst van het seizoen gemeten

Houze zegt enorm fier te zijn op zijn adoptiedochter. “Ze zei me dat ik haar leven gered had door haar in huis te nemen. Maar eigenlijk heb je mijn leven gered zodat ik het jouwe jaren later kon redden, zei ze ook nog.

De operatie zal een van de komende weken uitgevoerd worden. “Ik noem mijn vader mijn Superman”, zegt McKnight.

“Zonder hem en mijn moeder zou ik niet weten waar ik zou staan. Er is niets dat ik niet zou geven om hem te laten genieten van zijn leven en bij mij te laten zijn.”

Man aangehouden na uiten bedreigingen aan gemeente Den Haag

Simon reageert sceptisch als hij hoort wat 18-jarige wil zingen – meisje blaast iedereen omver.